ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ελπίδες στη Νέα Υόρκη ότι έχει κορυφωθεί η επιδημία - Ασταθείς οι προβλέψεις του Τραμπ

ΗΠΑ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ελπίδες στη Νέα Υόρκη ότι έχει κορυφωθεί η επιδημία - Ασταθείς οι προβλέψεις του Τραμπ

Η φονική πορεία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ συνεχίζεται, ωστόσο από τη Νέα Υόρκη που είναι πλέον το παγκόσμιο κέντρο της πανδημίας, συνεχίζουν να έρχονται τα καλά νέα.

Όπως ανέφερε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία της πολιτείας μειώθηκε στους 53, σε όλη την πολιτεία, όπου συνολικά 18.707 νοσηλεύονται από κορωνοϊό. 189 ήταν τα άτομα που εισήχθησαν με Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο κυβερνήτης υπέγραψε διάταγμα επεκτείνοντας τα τεστ για την διακρίβωση αντισωμάτων του κορωνοϊού που θεωρητικά δίνουν ανοσία σε όσους τα έχουν.

Επίσης επαναλαμβάνοντας τις δηλώσεις ότι παρά τα καλά νέα η επιστροφή της πολιτείας στη φυσιολογικότητα καθυστερεί, ο Αντριου Κουόμο είπε πως θα είναι πολύ δύσκολο η Νέα Υόρκη – που έχει έλλειμμα 10-15 δις - να τα καταφέρει χωρίς επιπλέον ομοσπονδιακή βοήθεια.

Τα καλά νέα που έρχονται από τη χώρα, κάνουν περισσότερο ασταθή τον πρόεδρο Τραμπ, ο οποίος ενώ την περασμένη εβδομάδα μιλούσε για αυστηρή τήρηση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, την Κυριακή άρχισε πάλι να μιλάει για διερεύνηση της πιθανότητας τα μέτρα να αρθούν την 1η Μαΐου.

Σύμφωνα με τον επίτροπο της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) Στίβεν Χαν, κυβέρνηση Τραμπ θεωρεί την 1η Μαΐου ως μία «καλή» ημερομηνία για την χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων σε παναμερικανικό επίπεδο. Ωστόσο είναι ακόμη πολύ νωρίς, για να πει αν ο χρονικός αυτός στόχος μπορεί να επιτευχθεί. «Θα δούμε φως στο τέλος του τούνελ» δήλωσε ο ίδιος στην εκπομπή του ABC “This Week.”

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος της χώρας Άντονι Φάουτσι επανέλαβε ότι τώρα που φαίνεται ότι τα μέτρα αποδίδουν είναι η ώρα να πιέσουμε με τα μέτρα. Την ίδια στιγμή τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα είναι ασφαλής η προσωπική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τους πολίτες, στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Τα κρούσματα στις ΗΠΑ είναι 537 χιλιάδες και οι θάνατοι 21.435. Συνεχίστηκε η αύξηση στη χώρα του αριθμού των ατόμων που βρίσκονται σε σοβαρά κρίσιμη κατάσταση, που τώρα είναι 11.665, που σημαίνει αύξηση του ρυθμού των θανάτων και την επόμενη εβδομάδα. Στην πολιτεία της Νέας Υόρκης τα κρούσματα είναι 181.144 και οι θάνατοι 9.385.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top