ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παροχή βοήθειας από δήμους και εθελοντές ενόψει Πάσχα, ακύρωση εκδηλώσεων και ρυθμίσεις λόγω κορωνοϊού

Παροχή βοήθειας από δήμους και εθελοντές ενόψει Πάσχα, ακύρωση εκδηλώσεων και ρυθμίσεις λόγω κορωνοϊού

Δήμοι και εθελοντικοί οργανισμοί ανακοινώνουν την παροχή βοήθειας για το Πάσχα σε άπορες οικογένειες, υπηρεσίες δημοτικών αρχών για τη λειτουργία τους για τις ημέρες των εορτών.

 

Τραπεζικοί οργανισμοί ανακοινώνουν διευκολύνσεις στο πλαίσιο των μέτρων ανάσχεσης της πανδημίας, ενώ φορείς συνεχίζουν να ανακοινώνουν ματαιώσεις εκδηλώσεων
 
 
Ενίσχυση Νοσοκομείου Τροόδους
--------------------------------------------------------------------------
 Ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστας Χαμπιαούρης, ευχαριστεί θερμά την Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου για την άμεση ανταπόκρισή της στην εισήγησή του για κάλυψη αναγκών του Νοσοκομείου Τροόδους, ως ενίσχυση του αγώνα που δίνουν οι επαγγελματίες υγείας, ιατροί και νοσηλευτές, ενάντια στον COVID-19.
 
«Η σημαντική αυτή βοήθεια της Αρχής επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά τη σταθερή στήριξή της τόσο στο έργο του Επιτρόπου όσο και στις ορεινές κοινότητες» αναφέρει ανακοίνωση από το Γραφείο του Επιτρόπου.
 

Λειτουργίες Υπηρεσιών Δήμου Λευκωσίας - Πασχαλινός διάκοσμος Δήμου Λιβαδιών
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 
 Ο Δήμος Λευκωσίας ανακοίνωσε ότι τα γραφεία του θα είναι κλειστά από τη Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου μέχρι και την Τρίτη του Πάσχα 21 Απριλίου 2020. Υπενθυμίζει ότι όλες οι Λαϊκές Αγορές θα παραμείνουν κλειστές μέχρι νεωτέρας ειδοποιήσεως και ότι τη Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου, τη Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου και το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου 2020, η Δημοτική Αγορά Αγίου Αντωνίου θα παραμείνει ανοικτή και καλεί τόσο το  κοινό όσο και τους αδειούχους χρήστες να τηρούν αυστηρά όλα τα μέτρα προφύλαξης και ατομικής προστασίας.
 
Αναφέρει περαιτέρω ότι η Χονδρική Αγορά θα παραμείνει επίσης ανοικτή, αλλά για να εξυπηρετήσει την προμήθεια των υπεραγορών και φρουταριών, προσθέτοντας ότι και σ΄ αυτή την περίπτωση τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προφύλαξης και ατομικής προστασίας και διευκρινίζει ότι η λιανική πώληση απαγορεύεται.
 
Αναφέρει ακόμα ότι τόσο η Δημοτική Αγορά Αγίου Αντωνίου όσο και η Χονδρική Αγορά θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα, 20 και 21 Απριλίου 2020 αντίστοιχα.
 
  Αναφορικά με την περισυλλογή σκυβάλων, ενημερώνει ότι τα συνεργεία περισυλλογής θα εργαστούν κανονικά τη Μεγάλη Πέμπτη 16 Απριλίου και τη Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου 2020 και ότι η συλλογή σκυβάλων της Δευτέρας του Πάσχα 20 Απριλίου 2020, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη και Πέμπτη 22 και 23 Απριλίου. Αναφέρει τέλος ότι οι πεζόδρομοι Λήδρας – Ονασαγόρου και Λαϊκής Γειτονιάς θα είναι κλειστοί για σκοπούς τροφοδοσίας το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου, την Κυριακή του Πάσχα 19 Απριλίου και τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα 20 και 21 Απριλίου 2020, αντίστοιχα.
 
Ο Δήμαρχος Λιβαδιών, Μάριος Αρμένης, σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι «παρά τις δύσκολες συνθήκες που όλοι καλούμαστε φέτος να αντιμετωπίσουμε λόγω της πανδημίας, ο δήμος μας θέλησε να δώσει μια αισιόδοξη νότα, δημιουργώντας πασχαλινή ατμόσφαιρα κυρίως για χάρη των μικρών παιδιών».
 
Προσθέτει ότι «το Σάββατο 11 Απριλίου προβήκαμε στον καθιερωμένο πασχαλινό στολισμό στους δρόμους και τις πλατείες του Δήμου Λιβαδιών θέλοντας με αυτό τον τρόπο να παραπέμψουμε στο χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης και της ελπίδας, μηνύματα που όλοι μας έχουμε τόση ανάγκη αυτή την περίοδο».
 
Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Λιβαδιών εύχεται «Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και Υγεία σε όλους».
 
 
Βοήθεια σε άπορες οικογένειες από φορείς και αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης
-----------------------------------------------------------------------------------
 Η ΠΕΟ και το Λαϊκό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Λευκωσίας – Κερύνειας, ενημερώνει ότι λόγω των διαταγμάτων και των περιοριστικών μέτρων που λήφθηκαν για αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοιού η καθιερωμένη διαδικασία στήριξης σε οικογένειες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική θέση με τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης, έχει αλλάξει και τα πακέτα θα παραδίνονται στα σπίτια από εθελοντές του Λαϊκού Δικτύου.
 
 Ο Δήμος Πάφου ανακοίνωσε ότι προσφέρει στους δημότες του που χρήζουν στήριξης δωροκουπόνια αξίας 40 έως 70 ευρώ για την προμήθεια τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης και με ανακοίνωση καλεί τους δημότες που πληρούν τα κριτήρια να τηλεφωνούν στο αριθμό 80006362 κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες (7.30  μέχρι 15.00) για να δηλώσουν το όνομά τους και τη διεύθυνση της κατοικίας τους προκειμένου να τους παραδοθούν τα κουπόνια στο σπίτι τους. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι  δικαίωμα παροχής δωροκουπονιών έχουν οι κάτοικοι  της δημαρχούμενης περιοχής και ότι αυτά θα παραχωρούνται αναλόγως των μελών της οικογένειας που χρειάζεται στήριξη.
 
 Το Επαρχιακό Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΕΣΣΕ) Πάφου, θα παραδώσει σήμερα Δευτέρα σε οικογένειες, που θα προσέλθουν στα Γραφεία του ΕΣΣΕ Πάφου δωροκουπόνια αξίας 50 ευρώ το καθένα όπως και τις επόμενες μέρες δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Ανθή Λεωνίδου, Διοικητική Λειτουργός του Συμβουλίου. Διευκρίνισε ότι φέτος δεν υπάρχει δυνατότητα  να βοηθηθούν περισσότερο οι οικογένειές, αφού λόγω της πανδημίας οι διάφορες εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν για την συγκέντρωση χρημάτων έχουν ακυρωθεί. Πρόσθεσε ότι καθημερινά το Γραφείο δέχεται τηλεφωνήματα από πολίτες που έχουν ανάγκη για βοήθεια και εξέφρασε την λύπη της που δεν υπάρχει δυνατότητα ανταπόκρισης σε όλες τις περιπτώσεις και κάλεσε όσους μπορούν να προσφέρουν, υπεραγορές, εταιρείες, οργανωμένα σύνολα και  άτομα, να βοηθήσουν, ώστε να μην μείνει καμιά οικογένεια χωρίς τα απαραίτητα το Πάσχα.  Ο αριθμός τηλεφώνου του Επαρχιακού Συντονιστικού Συμβούλιου Εθελοντισμού Πάφου είναι 26 953725.
 
 
Τράπεζα Κύπρου λογαριασμοί και κάρτα σε νέους πελάτες
 --------------------------------------------------------------------------
  Η Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι προσφέρει δυνατότητα ανοίγματος λογαριασμού σε νέους πελάτες και με ταυτόχρονη  έκδοση και δωρεάν Χρεωστικής Κάρτας συνδεδεμένης με το λογαριασμό. Προσθέτει ότι με το άνοιγμα νέου λογαριασμού Ταμιευτηρίου, ο πελάτης θα έχει την ευκαιρία να αποκτήσει  δωρεάν συνδρομή στην 1bank για διαχείριση των λογαριασμών του με ασφάλεια από το σπίτι του. Η διαδικασία ανοίγματος νέου λογαριασμού σε νέους πελάτες είναι αναρτημένη στη σελίδα της Τράπεζας Κύπρου www.bankofcyprus.com.cy.
 
 Περαιτέρω η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει ότι αριθμός 25.000 πελατών άνω των 60 χρόνων, οι οποίοι διατηρούν λογαριασμό στην Τράπεζα, έχουν λάβει μήνυμα SMS στο κινητό τους, με το οποίο πληροφορούνται ότι έχουν τη δυνατότητα να αποδεχθούν την έκδοση δωρεάν χρεωστικής κάρτας.  Υπενθυμίζει ότι οι υφιστάμενοι συνδρομητές οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν έχουν στη διάθεσή τους τους κωδικούς πρόσβασης στο 1bank, μπορούν να τους ανακτήσουν άμεσα και πολύ εύκολα από μόνοι τους, ηλεκτρονικά μέσω της σελίδας εισόδου της 1bank.
 
 
 Ματαίωση Φεστιβάλ Μουσικής - Κλειστοί Αρχαιολογικοί Χώροι και Μνημεία
 --------------------------------------
Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος ανακοίνωσε την ακύρωση του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Φάρος εξαιτίας της πανδημίας του COVID-19, δηλώνοντας ότι άρχισε επαναπρογραμματισμό του Φεστιβάλ για την επόμενη σαιζόν.
 
 Στην ανακοίνωση διατυπώνει την εκτίμηση ότι  η επόμενη μέρα της άρσης των μέτρων ίσως φέρει ολοκληρωτικές αλλαγές στις θεμελιώδεις δομές και αξίες της κοινωνίας μας και ότι χρειάζεται μια παραδειγματική μεταστροφή στον τρόπο που η συνείδησή μας λειτουργεί, αν θέλουμε πραγματικά να επιβιώσουμε ως είδος.
 
 Προσθέτει ότι η ζωντανή μουσική αποτελεί ζωτική διαδικασία του φυσικού, συναισθηματικού και πνευματικού δούναι και λαβείν, της μέθεξης και της αποκάλυψης και θα ήταν τεράστια απώλεια να τη θυσιάζαμε στον βωμό μιας ταχείας, ψηφιοποιημένης, υποτυπώδους χρησιμότητας. Τέλος το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος,  βεβαιώνει ότι, παρά το σκότος και την ανεπάρκεια αυτής της περιόδου, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για το θεμελιώδες κοινωνικό δικαίωμα και τη βασική ανθρώπινη ανάγκη ενός υγιούς πολιτιστικού περιβάλλοντος.

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων ανακοινώνει ότι όλα τα Μουσεία, Αρχαιολογικοί Χώροι και Αρχαία Μνημεία θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό έως και την 30ή Απριλίου 2020, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας που λαμβάνονται ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού COVID-19 και σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top