ΔΙΕΘΝΗ

Στους 21.340 οι νεκροί στη Γαλλία λόγω κορωνοϊού, 544 νέοι θάνατοι σε διάστημα 24 ωρών

Στους 21.340 οι νεκροί στη Γαλλία λόγω κορωνοϊού, 544 νέοι θάνατοι σε διάστημα 24 ωρών

Σε 21.340 ανέρχεται ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων στην Γαλλία που έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές Μαρτίου, έχοντας διαγνωστεί με τον νέο κορωνοϊό, με 544 θανάτους να καταγράφονται τις τελευταίες 24 ώρες, δήλωσε σήμερα ο Ζερόμ Σαλμόν, Γενικός Διευθυντής Υγείας.


Η πίεση ωστόσο στα νοσοκομεία συνεχίζει να μειώνεται, με τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας να καταγράφει συνεχή πτώση τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Συνολικά, 13.236 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε νοσοκομεία, ήτοι επιπλέον 336 από χθες, και 8.104 σε οίκους ευγηρίας και άλλα κέντρα φροντίδας (+208) ανέφερε ο Σαλμόν, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ ανέρχονται σε 5.218, περίπου 2.000 λιγότεροι από ό,τι δύο εβδομάδες νωρίτερα.

ΗΠΑ
---------
Οι ΗΠΑ, που διερωτώνται εάν ο νέος κορωνοϊός προήλθε από ερευνητικό ινστιτούτο της Ουχάν στην Κίνα, εξέφρασαν σήμερα την ανησυχία τους σχετικά με την ασφάλεια πολλών άλλων κινεζικών εργαστηρίων, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει ανάγκη διεξαγωγής διεθνών επιθεωρήσεων εκεί.

"Πρέπει να έχουμε στον νου ότι αυτά τα εργαστήρια παραμένουν ανοικτά στην Κίνα. Αυτά τα εργαστήρια, όπου βρίσκονται περίπλοκοι παθογόνοι παράγοντες, οι οποίοι βρίσκονται στο επίκεντρο έρευνας, δεν είναι μονάχα το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, πρόκειται για πολλά εργαστήρια εντός της Κίνας", είπε σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάικ Πομπέο.

"Είναι σημαντικό τα υλικά αυτά να τα χειρίζονται με ασφαλή τρόπο, με κάθε ασφάλεια, για να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο διασποράς από ατύχημα" συμπλήρωσε. "Πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι η κινεζική κυβέρνηση χειρίστηκε αυτά τα υλικά ορθώς, όχι μόνο στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, αλλά και παντού", ανέφερε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Έπιασε «λαβράκι» η ΥΚΑΝ: Ανέκοψαν 18χρονο για έλεγχο στη Μέσα Γειτονιά και βρήκαν στην κατοχή του ναρκωτικά και χρήματα

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Δημοτικές Εκλογές: Σήμερα η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top