ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο κορωνοϊός και η σταδιακή χαλάρωση την μέτρων, το κόστος της εξέτασης και η Παιδεία στα Κυπριακά Πρωτοσέλιδα

Ο κορωνοϊός και η σταδιακή χαλάρωση την μέτρων, το κόστος της εξέτασης και η Παιδεία στα Κυπριακά Πρωτοσέλιδα

Η εικόνα της Κύπρου διεθνώς αναφορικά με τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης του κορωνοϊού, το κόστος των διαγνωστικών εξετάσεων για την Κυβέρνηση και ο έλεγχος από την Ελεγκτική Υπηρεσία, η αναμενόμενη σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, τα προβλήματα στη δημοτική εκπαίδευση και η καταγγελία από τις κυπριακές αρχές βρετανικής εταιρείας για παράνομες ανασκαφές σε ναυάγια, είναι τα κύρια θέματα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Θαυμασμός από διεθνή ΜΜΕ» γράφει ότι τα πολύ καλά αποτελέσματα και τα διεθνή εγκώμια ενισχύουν την εικόνα μας ως ασφαλή από τον κορωνοϊό προορισμό και μπορούν να αποτελέσουν πυξίδα για την τόσο πολύτιμη διάσωση της φετινής τουριστικής περιόδου. Αλλού γράφει ότι ο Τραμπ προτείνει ενέσεις με απολυμαντικά, την ώρα που η χώρα ξεπέρασε τους 50.000 νεκρούς και πλησιάζει στο 1 εκ. κρούσματα. Σε άλλο θέμα η «Α» αναφέρεται στον θάνατο του Αλέκου Μαρκίδη και προβάλλει τη δήλωση του Αβέρωφ Νεοφύτου ότι «χάσαμε, ίσως τον πιο έξυπνο Κύπριο».

«Θα στοιχίσουν ακριβά οι έλεγχοι εργαζομένων» τιτλοφορεί το κύριό του θέμα ο «Πολίτης» που αναφέρει ότι φουντώνουν οι αμφισβητήσεις για το κόστος του μοριακού ελέγχου για κορωνοϊό ακόμη και με το πλαφόν των €110, και ότι τιμές και διαδικασία θα τεθούν στο μικροσκόπιο της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. Σε άλλο θέμα γράφει για δυσαρέσκεια πολιτών καθώς αρκετά φαρμακεία και περίπτερα πωλούν τις προστατευτικές μάσκες σε απαγορευτικές τιμές. Αλλού ο «Π» γράφει ότι απέσυρε το νομοσχέδιο το οποίο ρυθμίζει τη σφαγή ζώων με τη μέθοδο κόσερ η κυβέρνηση.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Επανεκκίνηση μετ’ εμποδίων» γράφει στο κύριο του θέμα ότι όλα δείχνουν ότι από τις 4 Μαΐου και εφόσον τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέπουν, αρκετές επιχειρήσεις και ταυτόχρονα εργαζόμενοι θα ξεκινήσουν να επιστρέφουν στην ομαλότητα αλλά ότι φαίνεται να μην υπάρχει ρευστότητα στην αγορά αυτή την περίοδο. Αλλού ο «Φ» προβάλλει τον τερματισμό της καραντίνας χθες Κυπρίων οι οποίοι επέστρεψαν από το εξωτερικό τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες. Σε άλλο θέμα γράφει για διεργασίες για προσαυξήσεις σε αστυνομικούς και πυροσβέστες.

«Στα χαρτιά η εξ αποστάσεως εκπαίδευση» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» και γράφει ότι οι εκπαιδευτικοί καλούνται να μην εφαρμόσουν τις αιφνιδιαστικές, ανεξήγητες, αλλά και μονομερείς οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, οι οποίες στάλθηκαν στις διευθύνσεις των σχολείων την περασμένη Πέμπτη με θέμα «2η φάση εξ αποστάσεως εκπαίδευσης». Σε άλλο θέμα γράφει ότι κατακόρυφη μείωση καταγράφει η εμπορική διακίνηση στο λιμάνι της Λεμεσού τόσο το εισαγωγικό εμπόριο όσο και οι εξαγωγές. Αλλού γράφει χωρίς κανονισμούς εξετάζονται 600 αιτήσεις και δίνονται «χρυσά διαβατήρια».

Η αγγλόγλωσση ‘’Cyprus Mail’’ με τίτλο «Διελκυστίνδα για θησαυρό» γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι κυπριακές αρχές κατηγόρησαν ιδιωτική βρετανική εταιρεία ότι διενεργεί παράνομες έρευνες σε αρχαία ναυάγια στην Ανατολική Μεσόγειο και «ανασύρει βίαια αντικείμενα προκαλώντας καταστροφή στο περιβάλλον τους». Σε άλλο θέμα η “CM” γράφει ότι σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών οι αιτήσεις για αναστολή δανείων έφτασαν τις 50.000 και είναι ύψους €10 δισεκατ. Αλλού γράφει ότι η Ελεγκτική Υπηρεσία θα ελέγξει την τιμή των διαγνωστικών εξετάσεων για το κράτος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top