ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Τη Δευτέρα 'κλειδώνει' η επανεκκίνηση της οικονομίας

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Τη Δευτέρα 'κλειδώνει' η επανεκκίνηση της οικονομίας

Η διυπουργική επιτροπή θα συνέλθει τη Δευτέρα προκειμένου να οριστικοποιήσει την πρόταση για την πρώτη φάση επανεκκίνησης της οικονομίας και χαλάρωσης των μέτρων διακίνησης των πολιτών η οποία θα παρουσιαστεί την Τρίτη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ώστε την Τετάρτη να ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο οι σχετικές αποφάσεις δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο κ. Πετρίδης είπε επίσης πως η καθοδηγητική επιτροπή που αποτελείται από τους εκπροσώπους των Υπουργείων και Υφυπουργείων που μετέχουν στη διυπουργική επιτροπή άρχισε εδώ και μέρες εντατική εργασία για ετοιμασία της σχετικής πρότασης και εργάζεται και το Σαββατοκύριακο προς τον σκοπό αυτό.
 
Τη Δευτέρα θα συνέλθει η διυπουργική επιτροπή με στόχο να οριστικοποιηθεί η πρόταση η οποία θα τεθεί την Τρίτη ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ο κ. Πετρίδης.
 
Ο Υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε πως η διυπουργική επιτροπή θα λάβει υπόψη της όλα τα δεδομένα που θα παρουσιαστούν από την επιδημιολογική ομάδα και τη συμβουλευτική επιτροπή. «Θα λάβουμε υπόψη όλα τα επιστημονικά, οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα και δεν μπορούμε να κρίνουμε αποσπασματικά είτε από τα ιατρικά, είτε από τα οικονομικά είτε από τα κοινωνικά δεδομένα», επεσήμανε
 
Εξάλλου, ο κ. Πετρίδης είπε πως βγαίνουν στη δημοσιότητα πληροφορίες οι οποίες δεν ευσταθούν σε σχέση με την πρόταση για την πρώτη φάση επανεκκίνηση της οικονομίας και χαλάρωσης των μέτρων διακίνησης των πολιτών . «Πολλά από τα πράγματα τα οποία παρουσιάζονται ως αποφάσεις στερούνται βάσης», σημείωσε.
 
Υπενθυμίζεται πως το Υπουργικό είχε εγκρίνει νωρίτερα αυτό το μήνα τη σύσταση της διυπουργικής επιτροπής υπό την προεδρία του Υπουργού Οικονομικών, στην οποία μετέχουν επίσης οι Υπουργοί Υγείας, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων, Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και οι Υφυπουργοί Έρευνας και Ψηφιακής Πολιτικής και Τουρισμού.
 
Επίσης, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου συστάθηκε η καθοδηγητική επιτροπή, στην οποία προεδρεύει εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ και μετέχουν εκπρόσωποι των άλλων Υπουργείων και των Υφυπουργείων που συμμετέχουν στη διυπουργική επιτροπή, καθώς και υπεύθυνοι της μονάδας επιδημιολογικής παρακολούθησης του Υπουργείου Υγείας.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Το παρασκήνιο της απόφασης: Γιατί η Ουάσινγκτον επιλέγει την Κύπρο για το Συμβούλιο Ειρήνης της Γάζας

Το παρασκήνιο της απόφασης: Γιατί η Ουάσινγκτον επιλέγει την Κύπρο για το Συμβούλιο Ειρήνης της Γάζας

Σε έναν κομβικό διπλωματικό σταθμό για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή μετατρέπεται η Κύπρος, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα πρόκειται να φιλοξενήσει τον διοικητικό βραχίονα του Συμβουλίου για την Ειρήνη, με αποκλειστικό αντικείμενο το πολυσυζητημένο σχέδιο για την ανοικοδόμηση της Λωρίδας της Γάζας.

BEST OF TOTHEMAONLINE