ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ-ΜΕΤΡΑ: Πότε αναμένονται διευκρινίσεις - Ξεκαθαρίζει το σκηνικό για Παιδεία και Αθλητισμό

ΚΥΠΡΟΣ-ΜΕΤΡΑ: Πότε αναμένονται διευκρινίσεις - Ξεκαθαρίζει το σκηνικό για Παιδεία και Αθλητισμό

Σε εγρήγορση βρίσκεται η Κυπριακή κοινωνία, με σκοπό να ετοιμαστεί πλήρως για την πρώτη φάση του ‘ξεκλειδώματος’, μετά και την χθεσινή επίσημη εξαγγελία της μερικής άρσης των περιοριστικών μέτρων από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Οι διαβουλεύσεις όμως συνεχιζονται και σήμερα Πέμπτη (30/04), με το πρόγραμμα των αρμόδιων φορέων να είναι βαρυφορτωμένο.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα Πέμπτη (30/04) στις 09:30, θα παραστεί σε σύσκεψη στο Προεδρικό με την Παγκύπρια Ομοσπονδία Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ). Υπενθυμίζεται ότι ανανεώθηκε η οδηγία για το ποιά άτομα μπορούν να μην προσέρχονται στην εργασία τους από την 4η Μαϊου και έπειτα, καθώς και κάποια ανικανοποίητα αιτήματα του δραστήριου Συνδέσμου Πασχόντων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΚΟΥΛΟΥΜΑΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ζητήσαμε να είναι ποινικό αδίκημα η μη χρήση μάσκας απο πολίτες

Αμέσως μετά, στις 10:15 θα προεδρεύσει σύσκεψης με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ, για περαιτέρω συζήτηση στα θέματα λειτουργία των σχολείων, ακούγοντας σκέψεις και προβληματισμούς των εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων. Τέλος, μετέπειτα θα υπάρξει σύσκεψη με αθλητικούς φορείς στις 11:30.

Στο μεταξύ, Συνέντευξη Τύπου θα δώσουν στις 11:00 το πρωί οι Υπουργοί Οικονομικών, Εργασίας και Υγείας. Στις 14:00 το μεσημέρι θα προβεί σε Συνέντευξη Τύπου και ο Υπουργός Παιδείας.

Όπως φαίνεται, τα μέτρα που ήρθησαν ήταν αρκετά γενναιόδωρα. Η κυπριακή κοινωνία μπορεί να μην επανέλθει στην ολική κανονικότητα το αμέσως επόμενο διάστημα, εντούτοις, ανοίγει σε μεγάλο βαθμό η οικονομία. Επιπρόσθετα, η δυνατότητα για 3 sms ήταν το ανώτατο προσδόκιμο, παρά τα ερωτηματικά που υπάρχουν και αναμένεται να ληθούν τις αμέσως επόμενες ώρες.

Συμπερασματικά, η σημερινή μέρα αναμένεται ακόμη πιο ενημερωτική, καθώς θα ξεκαθαρίσουν αναπάντητα ερωτήματα που άπτονται των δημοσίων διακινήσεων και των απαγορεύσευων, της εκπαίδευσης και των εξετάσεων, καθώς και των αθλητικών αγώνων.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, όπως ανακοίνωσε και ο ίδιος ο Πρόεδρος, η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει σταδιακά και ελεγχόμενα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, πρέπει οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην τήρηση των κανόνων υγιεινής και των κοινωνικών αποστάσεων. Σε αντίθετη περίπτωση, ειδικοί και κυβέρνηση θα επιστρέψουν σε νέα μέτρα και απαγορεύσεις, ως συνεπακόλουθο μιας αύξησης των κρουσμάτων, πράγμα που μπορεί να αποβεί μοιραίο για την όποια ελπίδα για ανάκαμψη της οικονομιας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top