ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζεται η αύξηση θανάτων στο ΗΒ - Επετεύχθη ο στόχος των 100.000 τεστ την ημέρα

 Συνεχίζεται η αύξηση θανάτων στο ΗΒ - Επετεύχθη ο στόχος των 100.000 τεστ την ημέρα

Σε 27.510 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς κατά το 24ωρο έως τις 17:00 το απόγευμα της Πέμπτης 30/04, καταγράφηκαν ακόμα 739 θάνατοι.

Ο παραπάνω απολογισμός περιλαμβάνει τους θανάτους από τον ιό εντός και εκτός νοσοκομείων.

Ακόμα 6.201 φορείς εντοπίστηκαν έως τις 9 το πρωί της Παρασκευής, φτάνοντας πλέον τα 177.454 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Νοσηλευόμενοι εξακολουθούν να είναι 15.111 ασθενείς του κορωνοϊού.

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ ανακοίνωσε, εξάλλου, ότι χθες επετεύχθη ο στόχος που ο ίδιος είχε θέσει στις αρχές Απριλίου για διενέργεια 100.000 διαγνωστικών τεστ για τον κορωνοϊό την ημέρα έως το τέλος του μήνα. 

Ο κ. Χάνκοκ έκανε λόγο για «πρωτοφανή» επέκταση της δυνατότητας διενέργειας διαγνωστικών τεστ στη χώρα, που θα είναι κρίσιμο εργαλείο μαζί με την ιχνηλάτηση επαφών των φορέων, καθώς σχεδιάζεται η σταδιακή χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.

Μεταξύ των 122.347 τεστ που όπως είπε ο κ. Χάνκοκ διενεργήθηκαν χθες περιλαμβάνονται και περίπου 40.000 τεστ που απεστάλησαν μέσα στην ημέρα για διενέργεια κατ’ οίκον από τους ενδιαφερόμενους - χωρίς δηλαδή να έχουν πραγματοποιηθεί ακόμα.

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 1.023.824 τεστ σε 762,279 ανθρώπους. Από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να λειτουργήσει και ένα νέο μεγάλο εργαστήριο ανάλυσης των τεστ αυτών που δημιουργείται στο Κέμπριτζ από τους φαρμακευτικούς κολοσσούς AstraZeneca και GSK.

Ο υπουργός ανακοίνωσε επίσης την αποκατάσταση των υπηρεσιών γονιμοποίησης στο εθνικό σύστημα υγείας NHS που είχαν ανασταλεί στην αρχή της πανδημίας.

Σύμφωνα, εξάλλου, με έρευνα που δημοσιοποίησε η κυβέρνηση, το 84% των Βρετανών δεν έχουν βγει από το σπίτι ή έχουν βγει μόνο για τους επιτρεπόμενους λόγους από τη στιγμή που επιβλήθηκαν οι περιορισμοί στις μετακινήσεις.

Επίσης, την τελευταία εβδομάδα το 45% των εργαζομένων εργάστηκε από το σπίτι, ενώ την ίδια εβδομάδα πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 12%.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top