ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Συγκλονιστική ιστορία- Βλέπει την οικογένεια της μέσα από τα κιγκλιδώματα 2χρονο κοριτσάκι- Αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα ματάκια της-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Συγκλονιστική ιστορία- Βλέπει την οικογένεια της μέσα από τα κιγκλιδώματα 2χρονο κοριτσάκι- Αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα ματάκια της-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Deniz Birinci είχε μόλις μερικές ώρες να ετοιμάσει τις αποσκευές της, μαζεύοντας τα υπάρχοντα της ίδιας και της κορούλας της και να περάσει την «πράσινη γραμμή» όταν ανακοινώθηκε το κλείσιμο των οδοφραγμάτων στις 16 Μαρτίου.

Επιμέλεια: Στέλιος Στυλιανού

«Η τ/κ μητέρα έπρεπε να μετακομίσει στην διαιρεμένη πρωτεύουσας Λευκωσίας, ώστε η 2 ετών κόρη της να συνεχίσει να λαμβάνει ιατρική περίθαλψη. Η μικρούλα Olivia Shule έχει γλαύκωμα και υπάρχει μόνο ένας γιατρός σε ολόκληρο το νησί (που βρίσκεται στη Λεμεσό) μπορεί να τη θεραπεύσει» σημειώνει σε δημοσίευμα του το Reuters.

Το ρεπορτάζ που υπογράφει ο ανταποκριτής του σταθμού στην Κύπρο συνεχίζει αναφέροντας ότι σχεδόν δύο μήνες μετά, ζουν κρατώντας βαλίτσες και σακούλες με ρούχα και παιδικά παιχνίδια αφού έχουν μετακομίσει τρεις φορές, παρόλο που το σπίτι τους απέχει μόλις πέντε λεπτά, από τα οδοφράγματα της Λευκωσίας. Εάν επέστρεφαν, θα έμπαιναν 14 ημέρες σε καραντίνα - και έπειτα άλλες 14 ημέρες αν επέστρεφαν στα εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Έπρεπε πραγματικά να μεταγκατασταθώ και να γίνω πρόσφυγας στην ίδια μου την πόλη» δηλώνει στο Reuters η 39χρονη μητέρα συμπληρώνοντας ότι έχει υποβάλει αίτηση για απρόσκοπτη πρόσβαση μεταξύ του ψευδοκράτους και των εδαφών που ελέγχει η Κυπριακή Δημοκρατία ανθρωπιστικούς λόγους, αλλά δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση.

Όπως σημειώνεται, οι γιατροί λένε ότι η 2χρονη κόρη της πρέπει να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για να μην χάσει την όρασή της και αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο στο εξωτερικό, αλλά οι διεθνείς πτήσεις προς και από την Κύπρο έχουν ανασταλεί μετά από σχετικό διάταγμα.

Η 39χρονη μητέρα καθώς και η 2χρονη κόρη της συναντούν τα άλλα μέλη της οικογένειας τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου, μια φορά τη βδομάδα, χωρίς να επιτρέπεται να αγκαλιαστούν ούτε να αγγίξει ο ένας τον άλλο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top