ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ – ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ: Το ερώτημα που θα απαντήσει η νεκροτομή επί της σορού της 21χρονης Μαρίας Χάρπα

ΛΑΡΝΑΚΑ – ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΑΣ: Το ερώτημα που θα απαντήσει η νεκροτομή επί της σορού της 21χρονης Μαρίας Χάρπα

Πραγματοποιείται εντός της ημέρας (08/05) η νεκροτομή επί της σορού της 21χρονης Μαρίας Χάρπα που έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή της στην κοινότητα Κλαυδιά της Λάρνακας το απόγευμα της Τρίτης (05/05).

Του Φάνη Μακρίδη

Η ώρα δεν ήταν γνωστή μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής (08/05), παρά μόνο ότι η νεκροτομή θα διενεργηθεί από την ιατροδικαστή της Δημοκρατίας Αγγελική Παπέττα.

Η νεκροτομή θα απαντήσει σε ένα βασικό ερώτημα. Για την ώρα γνωρίζουμε ότι η άτυχη Μαρία δέχθηκε στην κροταφική χώρα τη βολίδα από την σφαίρα του στρατιωτικού τυφεκίου που επεξεργαζόταν ο αδερφός της Ηλίας Χάρπας. Ο τελευταίος μάλιστα κατά την αναπαράσταση του συμβάντος που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη (07/05) εξήγησε τις ακριβείς συνθήκες. Αυτό που θα διαπιστωθεί, λοιπόν, είναι αν η εκδοχή του συνάδει με το πόρισμα της νεκροτομής.

Όπως έγινε γνωστό μετά και την αναπαράσταση που έγινε, ο Ηλίας Χάρπας και η αδερφή του βρίσκονται σε ένα μικρό δωμάτιο διαστάσεων 3Χ3 μέτρα. Η Μαρία ξάπλωνε σε χαλαρωτική στάση με το κεφάλι γυρτό και ο Ηλίας, σύμφωνα με την εκδοχή του, βρισκόταν σε θέση απέναντί της σε απόσταση περίπου δυο μέτρων, όταν εκπυρσοκρότησε το όπλο.

Αν τα όσα έχει αναφέρει συνάδουν με τα αποτελέσματα της νεκροτομής, θα ενισχυθεί το σενάριο της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας.

Εδώ να θυμίσουμε ότι όπως αποκάλυψε το ThemaOnline από την περασμένη Τετάρτη (06/05) οι ανακριτές εξετάζουν σοβαρά το σενάριο της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας, χωρίς αυτό βέβαια να επηρεάζει τις αστυνομικές εξετάσεις.

Όπως είχαμε γράψει, ο 23χρονος αδερφός της θανούσας αξιολογήθηκε από ψυχίατρο της Δημοκρατίας, ο οποίος έκρινε πως ο συλληφθέντας είναι σε θέση να παρακολουθήσει δικαστική διαδικασία και δεν αντιμετωπίζει κάποιο ψυχιατρικό νόσημα.

Επιπλέον, η εκδοχή που έδωσε από την αρχή, ότι δηλαδή την ημέρα της τραγωδίας είχε μεταβεί σε πεδίο βολής θεωρώντας ότι είχαν άσκηση οι έφεδροι της μονάδας του, επιβεβαιώνεται. Από τις μέχρι τώρα εξετάσεις προέκυψε ότι όταν ο 23χρονος μετέβη στο πεδίο βολής τον αντίκρισαν δυο κληρωτοί στρατιώτες, οι οποίοι του εξήγησαν ότι η βολή δεν ήταν για εφέδρους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top