LIKE ONLINE

ΕΞΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Η Αστυνομία ζητά αναστολή δίωξης για το 1.4% των καταγγελιών -VIDEO

ΕΞΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΕΙΣ: Η Αστυνομία ζητά αναστολή δίωξης για το 1.4% των καταγγελιών -VIDEO

Εισήγηση της Αστυνομίας για αναστολή ποινικής δίωξης σε 127 περιπτώσεις πολιτών, που καταγγέλθηκαν εξωδίκως για παραβίαση των διαταγμάτων διακίνησης στη βάση του Περί Λοιμοακαθάρσεως Νόμου.

Του Φάνη Μακρίδη

Σύμφωνα με τοποθετήσεις του εκπρόσωπου Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστου Ανδρέου, η αρμόδια τριμελής επιτροπή που διορίστηκε από τον Αρχηγό Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, προκειμένου να εξετάσει παράπονα πολιτών, δέχθηκε 570 παράπονα πολιτών για εξώδικα πρόστιμα σε σχέση με τις διακινήσεις.

Τα περισσότερα εξ αυτών των παραπόνων αφορούν τα αρχικά στάδια των περιοριστικών μέτρων στις διακινήσεις, με τους πολίτες να υποστηρίζουν πως κακώς τους επιβλήθηκε χρηματική ποινή (150 ευρώ αρχίκα και 300 ευρώ μεταγενέστερα).

Πρόσθεσε ότι μετά από την εξέταση αυτών των περιπτώσεων οι αρμόδιοι αξιωματικοί έκριναν ότι στις 127 περιπτώσεις οι πολίτες αδικήθηκαν, κι έτσι ήδη υποβλήθηκε εισήγηση στον Γενικό Εισαγγελέα, μέσω επιστολής, προκειμένου να ανασταλεί η δίωξη σε βάρος αυτών των ατόμων.

Ο κ. Ανδρέου απαντώντας σε ερώτημα που του υποβάλαμε στην εκπομπή Εξ’ Αφορμής (Vouli.TV) τόνισε ότι αυτές οι περιπτώσεις αφορούν μόλις το 1.4% των συνολικών καταγγελιών που έγιναν παγκυπρίως.

Εξάλλου, κατόπιν ερώτησης για τα αίτια που κάποια μέλη της δύναμης κατήγγειλαν αδίκως πολίτες, έκανε λόγο για ασάφεια, ενώ παραδέχθηκε πως «πράγματι υπήρχε μια αυστηρότητα».

Δείτε το VIDEO με τις σχετικές τοποθετήσεις του (25΄00΄΄):

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top