ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κύπριος επιχειρηματίας προσφέρει αμοιβή 5.000.000 σε όποιον τον βοηθήσει να απαλλαγεί από το μεγάλο του πρόβλημα

Κύπριος επιχειρηματίας προσφέρει αμοιβή 5.000.000 σε όποιον τον βοηθήσει να απαλλαγεί από το μεγάλο του πρόβλημα

Σε απόγνωση φαίνεται πως βρίσκεται ένας από τους πλουσιότερους Κύπριους στον κόσμο. Ο λόγος για τον πολυεκατομμυριούχο και μεγαλομέτοχο της Easy Jet Στέλιος Χατζηιωάννου.

Επιμέλεια: Στέλιος Στυλιανού

Ο συμπατριώτης μας επιχειρηματίας προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναβάλει την παραγγελία της αεροπορικής εταιρείας για παράδοση 107 νέων αεροσκαφών από την ΑirBus, ένα συμβόλαιο συνολικής αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων λιρών.

Ο ιδρυτής της ΕasyJet λοιπόν σε μια νέα ξαφνική ενέργεια του υπόσχεται να πληρώσει 5 εκατομμύρια λίρες σε οποιονδήποτε μπορεί να τον βοηθήσει να σταματήσει τη συμφωνία της εταιρείας για να αγοράσει πάνω από 100 νέα αεροπλάνα.

Σε μια ανοιχτή επιστολή, «ο Sir Stelios» δηλώνει «πρόθυμος» να βγάλει από τη δική του τσέπη το μεγάλο αυτό ποσό, που τον έφερε σε ρήξη με την διοίκηση (και τον CEO της εταιρείας), αφού θεωρεί καταστροφική μια τέτοια ενέργεια, ειδικότερα με την κρίση που θα χτυπήσει τις αερομεταφορές με την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο ίδιος μάλιστα φαίνεται να κατηγορεί τόσο τη διοίκηση της εταιρείας, όσο και τα στελέχη της Airbus, αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν «υπόγειες συμφωνίες», με τον Ελληνοκύπριο επιχειρηματία να δηλώνει ότι με το ποσό που καλείται να πληρώσει η Easy Jet να είναι τόσο μεγάλο που ενδεχομένως να την οδηγήσει σε χρεωκοπία, αφού δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στα δάνεια που έχει συνάψει.

Συμπλήρωσε πως: «Εάν η σύμβαση με την Airbus ακυρωθεί, τουλάχιστον υπάρχει καλή πιθανότητα ένα μέρος των θέσεων εργασίας της ΕasyJet να «σωθεί. Αν όμως χρεωκοπήσει η εταιρεία, και οι 15.000 θέσεις εργασίας της EasyJet και πολλές άλλες δουλειές που εξαρτώνται από την Easy Jet θα χαθούν

Γι’ αυτό τον λόγο ο γνωστός επιχειρηματίας, δήλωσε ότι είναι πρόθυμος να πληρώσει οποιονδήποτε πληροφοριοδότη που θα παρέχει χρήσιμες πληροφορίες που θα οδηγούν στην ακύρωση της παραγγελίας, το μεγάλο ποσό των 5.000.000 λιρών ως αμοιβή.

Ο Sir Stelios όπως αναφέρει Βρετανικό δημοσίευμα αναμένεται να δημοσιεύσει μια δήλωση στην οποία θα ζητήσει πληροφορίες που θα του στείλουν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου «με πλήρη εμπιστοσύνη και εχεμύθεια» από οποιονδήποτε υπάλληλο της easyJet ή της Airbus ο οποίος έχει εμπιστευτικές πληροφορίες που θα τον οδηγήσουν να πετύχει το στόχο του και να λύσει το μεγάλο του πρόβλημα.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

22 λιγότερες

22 λιγότερες

Back to top