ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ – ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ: Χάνουν μέχρι και 6 εκ. οι ομάδες από μειώσεις αγώνων - Επιστολές σε συλλόγους

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ – ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ: Χάνουν μέχρι και 6 εκ. οι ομάδες από μειώσεις αγώνων - Επιστολές σε συλλόγους

Η πανδημία έφερε σε ιδιαίτερα δεινή θέση τα σωματεία όπου και αποφάσισαν για την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος.

Ομολογουμένως, οι αποφάσεις λήφθηκαν με βάση όλα τα δεδομένα. Δεν αναφερόμαστε μόνο στα πρωτόκολλα και στα μέτρα ασφαλείας, αλλά και το οικονομικό κόστος, το οποίο ασυζητητί μπήκε στη ζυγαριά.

Το… τηλεοπτικό κόστος και η λυπητερή
Με τη σημερινή απόφαση για μη επανέναρξη του πρωταθλήματος της σεζόν 2019-20, αλλά και για αύξηση των ομάδων την επόμενη αγωνιστική χρονιά, το συνολικό τηλεοπτικό κόστος που θα έχουν, υπολογίζεται τουλάχιστον στα 6 εκατομμύρια. Θυμίζουμε πως υπάρχουν συμφωνίες με Cablenet, Primetel, Cyta και ΚΟΠ TV.

Επιστολές από πλατφόρμες
Ήδη, μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε τηλεοπτικές πλατφόρμες είχαν ήδη αποστείλει επιστολές σε ομάδες, για να τις ενημερώσουν πως οι συμφωνίες τους για τα τηλεοπτικά δικαιώματα θα επηρεαστούν σε περίπτωση που μειωθεί ο αριθμός των αγώνων. Οι ίδιες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στις συμφωνίες που είχαν οι ομάδες με τηλεοπτικές πλατφόρμες υπάρχει όρος για επαναδιαπραγμάτευση των συμβολαίων, σε περίπτωση μείωσης των αγώνων.

Σεζόν 2019-20
Οι εντός έδρας αγώνες για έκαστη ομάδα α΄ κατηγορίας είναι 32 και μέχρι τώρα έχουν δοθεί 23. Με απλά λόγια, θεωρείται βέβαιο ότι οι τηλεοπτικές πλατφόρμες θα διεκδικήσουν να γλυτώσουν τα 9/32 των συμβολαίων τους. Μιλάμε για ένα ποσοστό της τάξεως των 28.12%. Αν συνυπολογίσουμε ότι το συνολικό ποσό που λαμβάνουν ετησίως οι ομάδες είναι περί τα 13 εκατομμύρια, τότε το ποσοστό που προαναφέραμε αντιστοιχεί με απώλειες 3,7 εκατομμυρίων.

Αγωνιστική περίοδος 2020-21
Όπως ήδη σημειώσαμε, οι τηλεοπτικές πλατφόρμες βάσει όρων των συμβολαίων που έχουν με τις ομάδες, έχουν δικαίωμα επαναδιαπραγμάτευσης σε περίπτωση επηρεασμού του προϊόντος, που στην προκειμένη είναι οι ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις.

Με τη σημερινή απόφαση, λοιπόν, μειώνονται τα παιχνίδια. Εκεί που η κάθε ομάδα θα έδιδε 16 εντός έδρας παιχνίδια (δυο γύροι + πλέι οφς), θα δώσει 13, δηλαδή 3 λιγότερα. Η μείωση αγώνων αντιστοιχεί με ποσοστό περίπου στο 20%. Θεωρείται, λοιπόν, βέβαιο βάσει και των επιστολών που έχουν σταλεί ήδη σε σωματεία, ότι οι τηλεοπτικές πλατφόρμες θα διαπραγματευτούν βάσει των όρων στις συμβάσεις μείωση κατά το 1/5 (20%). Δηλαδή, από τα 13 εκατομμύρια θα διαπραγματευτούν με βάσιμο επιχείρημα την μείωση κατά 2,6 εκ.

Οι εκπρόσωποι των συλλόγων στη συνεδρία της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, είναι λογικό να είχαν προσμετρήσει εκ των προτέρων στην τελική τους απόφαση και το ενδεχόμενο κόστος σε περίπτωση διακοπής του νυν πρωταθλήματος και αλλαγής του τρόπου διεξαγωγής του μαραθωνίου στη νέα περίοδο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top