ΔΙΕΘΝΗ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Νέα κρούσματα στην Κίνα - Θλιβερό ρεκόρ στην Βραζιλία - 290 νέοι θάνατοι στο Μεξικό

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Νέα κρούσματα στην Κίνα - Θλιβερό ρεκόρ στην Βραζιλία - 290 νέοι θάνατοι στο Μεξικό

Το Υπουργείο Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε ότι ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 15/05, ενημερώθηκε για οκτώ νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, τα έξι εκ των οποίων ήταν "εισαγόμενα", κατά την ορολογία του Πεκίνου όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που φθάνουν από το εξωτερικό στην κινεζική επικράτεια έχοντας μολυνθεί.

Τα δύο κρούσματα μετάδοσης του SARS-CoV-2 εγχώριος εντοπίστηκαν στην επαρχία Τζιλίν. Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος από την COVID-19. Στην Κίνα έχει να ανακοινωθεί θάνατος ασθενούς από τα μέσα Απριλίου.
 
Δέκα ασθενείς έλαβαν εξιτήριο αφού ανάρρωσαν το σύνολό των ανθρώπων που έχουν ιανθεί να ανέρχεται πλέον σε 78.219.
 
Ο επίσημος απολογισμός των κινεζικών αρχών κάνει λόγο για 4.633 θανάτους από την COVID-19 επί συνόλου 82.941 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.
 
Βραζιλία: Νέο θλιβερό ρεκόρ
-----------------------
Εξάλλου, δεδομένα που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας χθες Παρασκευή δείχνουν ότι στη χώρα αυτή καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες 824 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 15.305 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμός που αποτελεί νέο θλιβερό ρεκόρ.
 
Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη Βραζιλία ως χθες ανερχόταν σε 14.817 νεκρούς επί συνόλου 218.223 κρουσμάτων μόλυνσης. Τα στοιχεία αυτά ήρθαν στο φως την ημέρα που ο υπουργός Υγείας, ο Νέλσον Τάιχ, υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο, περίπου έναν μήνα αφότου ανέλαβε τα καθήκοντά του, χωρίς να εξηγήσει τους λόγους, επιτείνοντας την κρίση δημόσιας υγείας στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής.
 
290 νέοι θάνατοι στο Μεξικό
----------------------
Επίσης, το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 290 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και 2.437 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με αυτόν τον τελευταίο αριθμό να σπάει το θλιβερό ρεκόρ που είχε σημειωθεί μία ημέρα νωρίτερα, όταν η μεξικανική κυβέρνηση γνωστοποιούσε πως τα κρούσματα μόλυνσης ανήλθαν σε 2.409.
 
Με βάση τα νέα δεδομένα, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα αυτή διαμορφώνεται σε 4.767 νεκρούς επί συνόλου 45.032 κρουσμάτων μόλυνσης.
 
Ο υψηλότερος ημερήσιος απολογισμός θανάτων μέχρι σήμερα στο Μεξικό (353) καταγράφηκε την Τρίτη.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top