ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: Συζητήθηκαν με Αναστασιάδη μέτρα και κίνητρα για επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομία

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ: Συζητήθηκαν με Αναστασιάδη μέτρα και κίνητρα για επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομία

Συζήτηση Προέδρου με το Συμβούλιο Οικονομίας, ενόψει νέου πλαισίου μέτρων που θα τεθεί στο επόμενο Υπουργικό.

Μέτρα και κίνητρα που θα συμβάλουν στην επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμου ορίζοντα, συζητήθηκαν σε σύσκεψη της Πέμπτης (21/5) του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Υπουργού Οικονομικών με το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, μετά το πέρας της σύσκεψης ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παναγιώτης Σεντόνας, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ενημερώθηκε για τις εισηγήσεις, τις προτάσεις των μελών του Συμβουλίου, στο πλαίσιο και της προετοιμασίας του νέου πλαισίου οικονομικών μέτρων από την Κυβέρνηση.

«Συζητήθηκαν μέτρα και κίνητρα, τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμου ορίζοντα.
Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαβούλευση με τα μέλη του Συμβουλίου Οικονομίας, διότι, όπως είναι γνωστό, βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία και ο σχεδιασμός του νέου πλαισίου μέτρων το οποίο θα υποβληθεί την ερχόμενη βδομάδα στο Υπουργικό Συμβούλιο προς έγκριση», ανέφερε.

Είπε επίσης ότι στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης σημειώνοντας ότι βρισκόταν όλη αυτή την περίοδο σε επαφή και συνεννόηση με το Συμβούλιο Οικονομίας.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομίας Τάκης Κληρίδης είπε ότι η συνάντηση αφορούσε θέματα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και για τα μέτρα και κίνητρα τα οποία το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας προτείνει.

«Αναλύσαμε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον Υπουργό Οικονομικών τις σκέψεις μας, πρακτικές εισηγήσεις, τις οποίες θα συζητήσουμε ακόμη περισσότερο τις επόμενες μια – δυο μέρες, μέχρι που η Κυβέρνηση να ολοκληρώσει τα μέτρα, τα οποία θα εξαγγείλει την ερχόμενη βδομάδα», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι το Συμβούλιο Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας έχει την πρόθεση να βοηθήσει με πρακτικά μέτρα τις επιχειρήσεις και την οικονομία γενικότερα, στοχεύοντας μάλιστα όχι μόνο στο να επενδύει το κράτος και να βοηθά τις επιχειρήσεις, αλλά ταυτόχρονα και (στοχεύοντας) σε έξυπνους τρόπους με τους οποίους μπορεί το κράτος να εισπράξει χρήματα, τα οποία είναι αναγκαία αυτές τις δύσκολες στιγμές.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top