Mπορρέλ: Εντελώς απαράδεκτες και βαθιά πηγή ανησυχίας οι δηλώσεις Χαμενεΐ για το Ισραήλ

Mπορρέλ: Εντελώς απαράδεκτες και βαθιά πηγή ανησυχίας οι δηλώσεις Χαμενεΐ για το Ισραήλ

"Εντελώς απαράδεκτες" και "βαθιά πηγή ανησυχίας", χαρακτήρισε τις δηλώσεις Χαμενεΐ για το Ισραήλ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέπ Μπορρέλ, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα με γραπτή δήλωση ο Ύπατος Εκπρόσωπος τονίζει ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδικάζει τις απειλητικές δηλώσεις του Ανώτατου Ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, που θέτει υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα του Ισραήλ".

"Τέτοιες δηλώσεις είναι εντελώς απαράδεκτες και αντιπροσωπεύουν μια βαθιά πηγή ανησυχίας. Είναι επίσης ασυμβίβαστες με τον στόχο μιας σταθερής και ειρηνικής Μέσης Ανατολής που επιδιώκει η ΕΕ", ξεκαθαρίζει.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση επαναλαμβάνει τη θεμελιώδη δέσμευσή της για την ασφάλεια του Ισραήλ", καταλήγει.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Ολγκίν: «Τεράστια ζημία» μια νέα αποτυχία - Οι δυο ηγέτες πρέπει να συμφωνήσουν μια σαφή διαδικασία

Σε κίνδυνο να υποστεί «τεράστια ζημιά» η προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στο Κυπριακό, σε περίπτωση νέας αποτυχίας της πρωτοβουλίας του ΓΓ του ΟΗΕ, αναφέρετα η Προσωπική Απεσταλμένη του, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, σε συνέντευξή της στη «Sunday Mail», ενώ, μιλώντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Πολίτης», αναφέρεται στην ανάγκη συμφωνίας των δύο ηγετών σε μια σαφή διαδικασία, όπως το χρονοδιάγραμμα, η ημερήσια διάταξη και οι μηχανισμοί υπέρβασης αδιεξόδων, για τη διαμόρφωση πλαισίου επανέναρξης των συνομιλιών.

BEST OF TOTHEMAONLINE