ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Εφεσιβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία την απόφαση για εκτέλεση των 2 τουρκοκυπρίων στη Μαλαισία

Εφεσιβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία την απόφαση για εκτέλεση των 2 τουρκοκυπρίων στη Μαλαισία

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του δικαστηρίου Shahalam High Court της Μαλαισίας για εκτέλεση δια απαγχονισμού δύο Τουρκοκύπριων –μόνιμων κατοίκων Λάρνακας, οι οποίοι συνελήφθηκαν τον Νοέμβριο του 2011 στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ με την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών.

Μιλώντας στο ToThemaOnline.com,εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Προξενικών Υποθέσεων του  Υπουργείου Εξωτερικών, ανέφερε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία προχώρησε από την πρώτη ημέρα σε διαβήματα για παροχή προξενικής και νομικής βοήθειας.

Μέχρι στιγμής έχει δαπανηθεί ένα κονδύλι της τάξης των 30 χιλιάδων δολαρίων για την παροχή νομικής βοήθειας και οικονομικής ενίσχυσης προς τους δύο κρατούμενους, Μοχάμετ Οσμάν και  Μεχμέτ Ουκανέφ Οκτάιβ.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του υπουργείου για το  θέμα έχουν αποσταλεί σχετικές επιστολές από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον  Υπουργό Εξωτερικών στον Πρωθυπουργό της Χώρας, ενώ εκπρόσωπος του προξενείου της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο Νέο Δελχί είχε συναντήσεις σε τακτά διαστήματα με την ηγεσία της χώρας, αλλά και τους κρατουμένους.

Μάλιστα στην τελευταία συνάντηση του με τους τουρκοκύπριους,  οι δύο τους εξέφρασαν τις θερμές τους ευχαριστίες προς την Κυπριακή Δημοκρατία, για την βοήθεια και την στήριξη που τους παρείχε.

Η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει σε έφεση εναντίον της απόφασης που εκδόθηκε στις 15/4/2015, για απαγχονισμό των  Μοχάμετ Οσμάν και  Μεχμέτ Ουκανέφ Οκτάιβ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top