ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Μείωση ημερών καραντίνας για Κύπριους φοιτητές στην Ελλάδα - Πρόνοιες για παρακολουθήσεις εργαστηρίων

ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Μείωση ημερών καραντίνας για Κύπριους φοιτητές στην Ελλάδα - Πρόνοιες για παρακολουθήσεις εργαστηρίων

Εξασφαλίστηκε μείωση του αριθμού ημερών κατοίκον περιορισμού για τους Κύπριους φοιτητές στην Ελλάδα, καθώς και πρόνοιες για διασφάλιση της ομαλής παρακολούθησης των εργαστηρίων.

Αυτά ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Παιδείας Πρόδρομου Προδρόμου, μέσω της άγαστης συνεργασίας με την Ελληνική Κυβέρνηση.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε χθες το βράδυ από το γραφείο του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Βασίλειου Διγαλάκη ελήφθη χτες απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού COVID-19 σχετικά με τη διευκόλυνση της συμμετοχής των Κυπρίων φοιτητών σε κλινικές και εργαστηριακές ασκήσεις, όπως και εξετάσεις.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή ο κατ’ οίκον περιορισμός για τους φοιτητές που επανακάμπτουν στην Ελλάδα για συνέχεια των πανεπιστημιακών υποχρεώσεών τους μειώνεται σε πέντε μόνο ημέρες. Ταυτόχρονα, λαμβάνεται πρόνοια προκειμένου «τα πανεπιστήμια να λάβουν κάθε πρόσφορο αναγκαίο μέσο προκειμένου να αναπληρωθούν κλινικές ή/και εργαστηριακές ασκήσεις για φοιτητές οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν μέρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω της υποχρεωτικής παραμονής σε κατ’ οίκον περιορισμό».

Με αυτό τον τρόπο η Ελληνική Κυβέρνηση ανταποκρίνεται θετικά σε εκκλήσεις που έγιναν από την Κυπριακή Κυβέρνηση και διευκολύνει σημαντικά τους Κυπρίους φοιτητές, διασφαλίζοντας ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πανεπιστημιακές υποχρεώσεις τους.

Εκφράζουμε θερμές ευχαριστίες στις αρχές της Ελληνικής Δημοκρατίας, στην Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του Κορωνοϊού COVID-19, όπως βεβαίως και στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ευχαριστούμε ακόμη τον Πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα κ. Κυριάκο Κενεβέζο, για τη συνεργασία που είχαμε και τις προσπάθειες που κατέβαλε σε όλο το προηγούμενο διάστημα».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top