LIKE ONLINE

Έκανε Tweet ότι μπορεί να χακάρει το αεροπλάνο και του απαγόρευσαν να βγει στην πτήση

Έκανε Tweet ότι μπορεί να χακάρει το αεροπλάνο και του απαγόρευσαν να βγει στην πτήση

H πτήση της United Airlines απαγόρευσε σε ένα ερευνητή ασφάλειας να επιβιβαστεί σε αεροσκάφος της, μετά από ένα μήνυμα του στο Twitter στο οποίο έγραψε ότι θα μπορούσε να χακάρει τα συστήματα του αεροσκάφους.

Ο Κρις Ρόμπερτς επρόκειτο να ταξιδέψει αεροπορικώς από το Κολοράντο στο Σαν Φρανσίσκο για να μιλήσει σε μια σημαντική διάσκεψη για την ασφάλεια.

Νωρίτερα, ο ίδιος έγραψε ότι θα μπορούσε να προκαλέσει ρίψη των μασκών οξυγόνου επί του αεροσκάφους.

Ο κύριος Ρόμπερτς είναι ο ιδρυτής της εταιρείας ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, One World Labs, που προσπαθεί να βρει τα τρωτά σημεία των συστημάτων πληροφορικής και των επιχειρήσεων  προτού τα εντοπίσουν οι εγκληματίες.

Ο Ρόμπερτς είχε δώσει πολλές συνεντεύξεις στα μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες εβδομάδες σχολιάζοντας τις πιθανές αδυναμίες των συστημάτων αεροπορικών εταιρειών.

Είπε επίσης στο CNN, ότι ο ίδιος θα μπορούσε να συνδεθεί με έναν υπολογιστή κάτω από το κάθισμά του και να έχει πρόσβαση στα δεδομένα από τα συστήματα κινητήρων, καυσίμων και πτήσης διαχείρισης του αεροσκάφους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top