ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέρψα Κωνσταντινίδου: Διευκρινίσεις για τις Παγκύπριες εξετάσεις

Τέρψα Κωνσταντινίδου: Διευκρινίσεις για τις Παγκύπριες εξετάσεις

Οι διαδικασίες διεξαγωγής των Παγκύπριων Εξετάσεων προχωρούν κανονικά, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Τέρψα Κωνσταντινίδου.

Ερωτηθείσα σε ποιό στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες των Παγκύπριων Εξετάσεων, η κα. Κωνσταντινίδου είπε ότι οι διαδικασίες προχωρούν κανονικά.

«Φέτος ενόψει του προβλήματος που έχουμε με τον κορωνοϊό, θα ληφθούν ειδικά μέτρα και ετοιμάζονται πρωτόκολλα. Θα δοθούν σχετικές οδηγίες στα σχολεία και σε όλους τους υποψήφιους σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας. Οπότε φέτος οι διαδικασίες των Παγκύπριων Εξετάσεων, ήταν που ήταν πολύπλοκες, γίνονται πιο πολύπλοκες, διότι θα ληφθούν ειδικά μέτρα», πρόσθεσε.
 
Τα πρωτόκολλα, συνέχισε η κ. Κωνσταντινίδου, είναι έτοιμα ήδη και θα αποσταλούν στο Υπουργείο Υγείας για έγκριση.
 
«Έγινε συνάντηση με το Υπουργείο Υγείας, με ειδικούς, αλλά θα σταλούν και τα τελικά πρωτόκολλα για έγκριση και θα γνωστοποιηθούν στα σχολεία που θα λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα και στους υποψηφίους. Και πρέπει να ληφθούν υπόψιν όλα τα πιθανά σενάρια», συμπλήρωσε.
 
Έχει ληφθεί υπόψιν, συνέχισε, και η περίπτωση κατά την οποία διαπιστώνεται ότι υπάρχει πρόβλημα με τον κορωνοϊό ή η περίπτωση κατά την οποία οποία ένας συγγενής έχει και πρέπει να μπει σε καραντίνα.
 
Σε ερώτηση τι θα γίνει στην περίπτωση που υπάρξει θετικό κρούσμα, η κ.. Κωνσταντινίδου είπε ότι έχει μελετηθεί το θέμα και σημείωσε ότι έπειτα από συνάντηση που είχαν ως Υπουργείο Παιδείας με λοιμωξιολόγους του Υπουργείου Υγείας, έχει ετοιμαστεί πρωτόκολλο και τώρα θα υποβληθεί ξανά στο Υπουργείο Υγείας, το τελικό, για την τελική του έγκριση.
 
Ερωτηθείσα τί θα γίνει αν ένα θετικό κρούσμα αφορά μαθητή πως θα παρακαθίσει σε εξέταση, η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι «έχουμε άλλο τρόπο εξέτασης, αναλυτικότατο».
 
«Βεβαίως, εντός της νομοθεσίας και των προνοιών περί διεξαγωγής των Παγκύπριων Εξετάσεων. Αλλά θα ληφθούν ειδικά μέτρα. Θα περιμένουμε την τελική έγκριση του Υπουργείου Υγείας και θα γνωστοποιηθούν τα πρωτόκολλα», συμπλήρωσε.
 
Απαντώντας σε ερώτηση για τους θεματοθέτες, η κα. Κωνσταντινίδου είπε ότι η διαδικασία των θεματοθετών προχωρά κανονικά, για τελική έγκριση από τον Υπουργό και θα γίνει όπως πάντοτε, δηλαδή θα ειδοποιούνται μια μέρα πριν μπουν στο ξενοδοχείο οι θεματοθέτες.
 
«Η ύλη έχει δοθεί από τις Διευθύνσεις Μέσης Εκπαίδευσης. Έχει αναρτηθεί. Δεν υπάρχει καμία διαφοροποίηση», σημείωσε.    
 
Η κ. Κωνσταντινίδου ανέφερε, επιπρόσθετα, ότι όλα προχωρούν κανονικά και μάλιστα προχωρούν και βάσει των ειδικών συνθηκών που δημιουργήθηκαν πρέπει να ληφθούν μέτρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top