ΔΙΕΘΝΗ

Κανένα νέο κρούσμα και 300 ασυμπτωματικοί ασθενείς εντοπίστηκαν στην Ουχάν, τι επικρατεί διεθνώς

Κανένα νέο κρούσμα και 300 ασυμπτωματικοί ασθενείς εντοπίστηκαν στην Ουχάν, τι επικρατεί διεθνώς

Κανένα νέο κρούσμα και 300 ασυμπτωματικοί ασθενείς εντοπίστηκαν στην Ουχάν, στην Ιταλία ο Πρόεδρος τόνισε ότι η κρίση δεν έχει ακόμα τελειώσει, η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 8.863 νέα κρούσματα, η Σιγκαπούρη άνοιξε τα σχολεία, ενώ η Μπάγκλαντες μετρά τον πρώτο νεκρό.

Στην Ουχάν, την πόλη της Κίνας από όπου ξεκίνησε η επιδημία του νέου κορωνοϊού, δεν εντοπίστηκαν νέα κρούσματα της covid-19 αλλά μόνο 300 ασυμπτωματικοί ασθενείς αφού διενεργήθηκαν διαγνωστικά τεστ στους περισσότερους από τους 11 εκατομμύρια κατοίκους της, ανακοίνωσαν τοπικοί αξιωματούχοι σήμερα.

Οι αρχές ξεκίνησαν ένα φιλόδοξο πρόγραμμα διενέργειας διαγνωστικών τεστ στις 14 Μαΐου και μέχρι χθες είχαν ελέγξει 9,9 εκατομμύρια ανθρώπους, αφού στην πόλη εντοπίστηκε μια νέα εστία της covid-19 προκαλώντας ανησυχία για δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Όμως δεν εντόπισαν νέα κρούσματα του κορωνοϊού, όπως δήλωσαν τοπικοί αξιωματούχοι στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με αυτούς, οι ασυμπτωματικοί ασθενείς που εντοπίστηκαν δεν μπορούν να μολύνουν άλλους, καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη του ιού στα αντικείμενα που χρησιμοποίησαν, όπως μάσκες, οδοντόβουρτσες και τηλέφωνα, αλλά και σε άλλα που ακούμπησαν όπως πόμολα από πόρτες και κουμπιά ασανσέρ.

Η Κίνα δεν μετρά τους ασυμπτωματικούς ασθενείς, όσους έχουν δηλαδή μολυνθεί από τον ιό SARS-CοV-2 αλλά δεν εμφανίζουν συμπτώματα, στα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Ιταλία

Ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, στο μήνυμά του για την σημερινή γιορτή της αβασίλευτης Δημοκρατίας, αναφερόμενος στις συνέπειες της επιδημίας του κορωνοϊού, τόνισε ότι "η κρίση δεν έχει τελειώσει".

"Η χώρα αντιμετώπισε πρωτοφανείς δυσκολίες, οι οποίες εξακολουθούν να απαιτούν από εμάς ενότητα, συνοχή και αίσθημα ευθύνης", πρόσθεσε ο Ιταλός πρόεδρος. Ο Ματαρέλα υπογράμμισε επίσης ότι "η Ιταλία θα πρέπει να συνυπάρξει για μεγάλο διάστημα με τις συνέπειες της κρίσης αυτής" και έκανε ειδική αναφορά "σε νέες μορφές φτώχειας και περιθωριοποίησης, αν όχι μισητής εκμετάλλευσης".

Ο Ιταλός πρόεδρος κάλεσε τους νομάρχες να συνεργαστούν με όλους τους υπόλοιπους εκπροσώπους των θεσμών του ιταλικού κράτους, ώστε να προετοιμάσουν αποτελεσματικές παρεμβάσεις, ιδίως σε ό,τι αφορά "τον κίνδυνο παρείσδυσης του οργανωμένου εγκλήματος", στον οποίο, λόγω της νέας αυτής οικονομικής κρίσης, εκτίθενται πολλοί επιχειρηματίες. Την ώρα αυτή, ο Ματαρέλα πραγματοποιεί επίσκεψη στην κωμόπολη Κοντόνιο της Λομβαρδίας, η οποία ήταν μια από τις κύριες εστίες μετάδοσης του κορονοϊού στην Ιταλία.

Ρωσία

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 8.863 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 423.741, ο τρίτος παγκοσμίως υψηλότερος απολογισμός κρουσμάτων.

Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 5.037 μετά την ανακοίνωση των αρχών ότι 182 άνθρωποι πέθαναν το τελευταίο 24ωρο.

Σιγκαπούρη

Επέστρεψαν σήμερα πολλά παιδιά στα σχολεία της Σιγκαπούρης μετά την καραντίνα που διήρκεσε σχεδόν δύο μήνες. Το προσωπικό του σχολείου είναι υποχρεωμένο να ελέγχει τη θερμοκρασία τους, ενώ καλεί τους μαθητές να κρατούν τις αποστάσεις μεταξύ τους. Οι μαθητές φοράνε μάσκες και στους χώρους του σχολείου υπάρχουν παντού αντισηπτικά χεριών.

Με έναν από τους υψηλότερους απολογισμούς κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ασία, η Σιγκαπούρη έχει ανακοινώσει ότι θα άρει σταδιακά τους περιορισμούς και ήδη σήμερα ανοίγουν κάποιες επιχειρήσεις, ανάμεσά τους και τα κομμωτήρια σκύλων, και το ληξιαρχείο.

Η Σιγκαπούρη επιβεβαίωσε σήμερα 544 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της, γεγονός που ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 35.836, ενώ έχουν καταγραφεί και 24 θάνατοι. Τα περισσότερα κρούσματα είναι μεταξύ μεταναστών εργατών που ζουν σε κοιτώνες.

"Πρέπει να ξαναρχίσουμε κάποια στιγμή την κανονική μας ζωή. Τα σχολεία λαμβάνουν όλα τα δυνατά μέσα για να αντιμετωπίσουν τον ιό", λέει ο Χαρσά Γιαβαγκάλ, ο οποίος έστειλε τους γιούς του, ηλικίας πέντε και 12 ετών και πάλι στο σχολείο.
Μελέτες σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες έδειξαν ότι το άνοιγμα των σχολείων δεν οδήγησε σε αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού, ενώ σύμφωνα με άλλες μελέτες τα κρούσματα μεταξύ των παιδιών είναι λιγότερα σε σχέση με εκείνα των ενηλίκων.

Η Σιγκαπούρη δεν διακινδυνεύει πάντως την ασφάλεια των μαθητών. Σε ένα γυμνάσιο της Σιγκαπούρης το Reuters παρατήρησε την ακρίβεια της "νέας κανονικότητας" στο πρωινό τελετουργικό.

Μετά το κουδούνι οι μαθητές τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο μέσα από την προστατευτική τους μάσκα, την οποία είναι υποχρεωμένοι δια νόμου να φοράνε. Ο δάσκαλος έπειτα ζήτησε από όλους τους μαθητές να βάλουν το θερμόμετρο στο στόμα τους και πήγαινε από θρανίο σε θρανίο για να ελέγχει την θερμοκρασία τους.

Στη συνέχεια οι μαθητές απολύμαναν τα θερμόμετρά τους με ένα αντισηπτικό μαντιλάκι και πέταξαν τα μαντιλάκια στον κάδο απορριμμάτων.

Τα διαλείμματα δεν θα πραγματοποιούνται και οι μαθητές θα πρέπει να κάθονται σε απόσταση μεταξύ τους στην τραπεζαρία, είπε ο δάσκαλος στους μαθητές και έπειτα τους ζήτησε να απαντήσουν σε μια διαδικτυακή δημοσκόπηση μέσω των κινητών τους για το πώς αισθάνθηκαν που επέστρεψαν στο σχολείο.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης εμφανίστηκαν σε μια οθόνη πίσω από τον καθηγητή: περισσότεροι από τους μισούς μαθητές απάντησαν ότι χαίρονται και το ένα τρίτο από αυτούς ότι "είναι πολύ χαρούμενοι".

Αυστραλία

Ένας άνδρας που πιστευόταν ότι ήταν το νεαρότερο θύμα του κορωνοϊού στην Αυστραλία τελικά δεν είχε προσβληθεί από την covid-19 ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι, αναθεωρώντας προς τα κάτω τον απολογισμό των νεκρών από την επιδημία.

Στα τέλη Μαΐου αξιωματούχοι είχαν ανακοινώσει ότι ένας 30χρονος άνδρας, ο Νέιθαν Τέρνερ, με υποκείμενα νοσήματα πέθανε από την επιδημία του κορωνοϊού στην πολιτεία Κουίνσλαντ, ένα γεγονός που είχε προκαλέσει ερωτηματικά στις αρχές καθώς ο ασθενής ζούσε σε μια απομονωμένη περιοχή της Αυστραλίας.

Κανένα κρούσμα της covid-19 δεν εντοπίστηκε στην περιοχή μετά τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ και αργά χθες Δευτέρα οι τοπικές αρχές επεσήμαναν ότι περαιτέρω έλεγχοι που έγιναν στον νεκρό έδειξαν ότι τελικά δεν είχε προσβληθεί από τον ιό SARS-CoV-2.

Μετά την εξέλιξη αυτή οι αρχές αναθεώρησαν προς τα κάτω τον απολογισμό των νεκρών στην Αυστραλία από την covid-19 σε 102, με σχεδόν 7.200 κρούσματα.

Μπαγκλαντές

Πρώτος νεκρός από την επιδημία του κορωνοϊού καταγράφηκε στους καταυλισμούς προσφύγων Ροχίνγκια στο Μπαγκλαντές, όπου σχεδόν ένα εκατομμύριο μέλη της μουσουλμανικής αυτής μειονότητας από τη Μιανμάρ έχουν βρει καταφύγιο και ζουν σε άθλιες συνθήκες, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές υγειονομικές αρχές.

Ο νεκρός είναι ένας 71χρονος Ροχίνγκια που ζούσε στην Κουτουπαλόνγκ, τον μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων παγκοσμίως.

"Πέθανε στις 31 Μαΐου. Όμως μόλις χθες το βράδυ είχαμε επιβεβαίωση ότι πέθανε από την covid-19", δήλωσε ο Τόχα Μπουιγιάν υγειονομικός αξιωματούχος της πόλης Κοξ Μπαζάρ όπου βρίσκονται οι καταυλισμοί των Ροχίνγκια.

Τουλάχιστον 29 πρόσφυγες έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό μέχρι στιγμής στο Μπαγκλαντές.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top