Λιβύη και Συριακό συζήτησαν εκπρόσωπος τουρκικής Προεδρίας και Σύμβουλος Ε. Ασφαλείας ΗΠΑ

Λιβύη και Συριακό συζήτησαν εκπρόσωπος τουρκικής Προεδρίας και Σύμβουλος Ε. Ασφαλείας ΗΠΑ

Τις εξελίξεις στη Λιβύη και τη Συρία καθώς και τον αγώνα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού συζήτησε ο εκπρόσωπος της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Ομπράιαν.

Πηγές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία αναφέρθηκε ότι “πρέπει να τερματιστούν οι παράνομες επιθέσεις του πραξικοπηματία Χαφτάρ, ο οποίος εμποδίζει την διασφάλιση πολιτικής λύσης στη Λιβύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και παραβιάζει όλες τις συμφωνίες για εκεχειρία”.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι “επανέλαβαν τη κοινή τους θέση για πολιτική λύση στη Συρία, επιτάχυνση των εργασιών για σύνταγμα και συνέχιση της κατάπαυσης του πυρός στο Ίντλιμπ”. Τέλος συμφώνησαν να αυξήσουν τη συνεργασία στον τομέα της υγείας και ιδιαίτερα της καταπολέμησης της πανδημίας.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Κυπριακό: Πάμε σε νέα πενταμερή χωρίς κοινή βάση- Ο τουρκικός εκβιασμός σε πλήρη εξέλιξη

Η πενταμερής που προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο Ιουλίου, δεν προοιωνίζεται θετική προοπτική με ουσία., αντιθέτως ως ένα ακόμη επεισόδιο στη μακρά σειρά των προσπαθειών που εκφυλίζονται, πριν καν ξεκινήσουν. Και η ευθύνη για αυτό, δεν βαραίνει «αμφότερες τις πλευρές», όπως συχνά ακούγεται από ξένους διπλωμάτες. Βαραίνει συγκεκριμένα την τουρκική πλευρά και τον κατοχικό ηγέτη, ως το φερέφωνο της Άγκυρας.

BEST OF TOTHEMAONLINE