ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανάκαμψη οικονομίας, η 3η φάση άρσης των περιορισμών και το ΓΕΣΥ στα πρωτοσέλιδα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Ανάκαμψη οικονομίας, η 3η φάση άρσης των περιορισμών και το ΓΕΣΥ στα πρωτοσέλιδα

Η ανάκαμψη της οικονομίας μετά τη μερική χαλάρωση των περιορισμών, η τρίτη φάση της άρσης των περιοριστικών μέτρων και το ναυάγιο στις συνομιλίες κυβερνητικών ιατρών-ΟΚΥπΥ κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την Τετάρτη (03/06). Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι φορολογικές ελαφρύνσεις, η βιωσιμότητα των δανειοληπτών, ο απόηχος της επίθεσης του τζαμιού στη Λεμεσό και η διάνοιξη των οδοφραγμάτων.

Η «Αλήθεια» υπό τον τίτλο «Ραγδαία ανάπτυξη» γράφει στο κύριο θέμα της ότι ραγδαία είναι η ανάπτυξη της οικονομίας μετά τη μερική χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν οι αρμόδιοι μετά τη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό. Αλλού, γράφει για ένοχη σιωπή ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ σε σχέση με τους μισθούς των υπαλλήλων τους. Επίσης γράφει ότι πάμε τροχάδην για την τρίτη φάση άρσης των μέτρων, ενώ οι γάμοι ξαναρχίζουν από Σεπτέμβρη.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο θέμα υπό τον τίτλο «Πρώτο φως στο τούνελ για ανάκαμψη αγοράς» και γράφει ότι αναθερμαίνεται η οικονομία αλλά παραμένει αγκάθι ο τουρισμός. Επίσης, αναφέρεται στις επόμενες φάσεις χαλάρωσης των μέτρων, λέγοντας ότι ανοίγουν malls, γυμναστήρια ενώ έρχονται και γάμοι. Σε άλλο θέμα γράφει ότι άναψε φωτιές ο βανδαλισμός του τεμένους στη Λεμεσό.

Ο «Φιλελεύθερος» έχει τίτλο «Νέο θρίλερ στα νοσοκομεία» και γράφει στο κύριο θέμα του για ναυάγιο στις συνομιλίες γιατρών-ΟΚΥπΥ, ενώ προειδοποιούν με δυναμική αντίδραση και οι νοσηλευτές. Αλλού, γράφει ότι 17 συνολικά χαλαρώσεις περιλαμβάνει η γ’ φάση χαλάρωσης. Εξάλλου, αναφέρει ότι τα έργα για τον δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς θα ξεκινήσουν τέλος καλοκαιριού με αρχές φθινοπώρου.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Στο παρά πέντε δεν τα βρήκαν ιατροί – ΟΚΥπΥ» αναφέρει στο κύριο θέμα της ότι στο παρά πέντε ναυάγησε τελικά μια θετική κατάληξη, όπως διαμορφωνόταν μετά τη συνάντηση μεταξύ των συντεχνιών των γιατρών του δημοσίου, ΠΑΣΥΚΙ, ΠΑΣΥΔΥ, ΠΑΣΕΣΙ και του ΟΚΥπΥ. Αλλού γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ επισκέφτηκε το ΙΝΓΚ και εξήρε τη σημαντική συμβολή του. Επίσης, γράφει ότι «κλειδί» για χορήγηση δανείου είναι η βιωσιμότητα του δανειολήπτη.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Εξετάζεται επίσπευση άρσης μέτρων» και γράφει ότι νηπιαγωγεία και γυμναστήρια αναμένεται να ανοίξουν εντός Ιουνίου. Επίσης, γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διερωτάται για τη μεταχείριση των θρησκευτικών μνημείων στα κατεχόμενα, μετά την επίθεση στο τζαμί. Επίσης γράφει ότι σκυλιά που θα στέλνονταν στο εξωτερικό, κλάπηκαν από καταφύγιο στην Πάφο.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα «Οικονομική Καθημερινή» γράφει στο κύριο θέμα της, υπό τον τίτλο «Φορολογικές ελαφρύνσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας» ότι ο ΣΕΛΚ επεξεργάζεται διάφορες εισηγήσεις για να διαμορφώσει πρόταση προς το Υπουργείο Οικονομικών. Επίσης γράφει για δυναμική επιστροφή αεροπορικών εταιρειών. Αλλού, αναφέρεται σε επιπλοκές στη διάνοιξη οδοφραγμάτων.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top