ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Aνακοινώνει βαριά πρόστιμα ο Δήμος για όσους ρυπαίνουν

ΛΕΜΕΣΟΣ: Aνακοινώνει βαριά πρόστιμα ο Δήμος για όσους ρυπαίνουν

Τέλος στα προειδοποιητικά εξώδικα για όσους, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ρυπαίνουν στο Δήμο Λεμεσού, ο οποίος προχωρεί στην εφαρμογή της νομοθεσίας και τις σχετικές οδηγίες από το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση,  «ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει ότι από σήμερα όσοι ρυπαίνουν την πόλη, θα πληρώνουν εξώδικα πρόστιμα που ξεκινούν από €200 για φυσικά πρόσωπα και €500 για εταιρείες και τα οποία μπορεί να φτάσουν μέχρι τις €4000».
 
Τονίζεται επίσης ότι, σύμφωνα με τη νομοθεσία περί Αποβλήτων Νόμων 2011 μέχρι 2016, σε περίπτωση που δεν υπάρχει συμμόρφωση, δεν θα εκδίδεται πλέον προειδοποιητικό εξώδικο, αλλά απευθείας και μόνο εξώδικο.
 
Για το σκοπό αυτό, οι Επιθεωρητές του Δήμου Λεμεσού, είτε μετά από καταγγελία ή παράπονο, είτε αυτοβούλως,  θα διενεργούν καθημερινά συστηματικούς ελέγχους σε όλες τις περιοχές της πόλης για απόβλητα συσκευασιών (κατηγορίας 15), όπως συσκευασίες από χαρτί/χαρτόνι, μέταλλο, πλαστικό, γυαλί, αλουμίνιο, για  δημοτικά απόβλητα (κατηγορίας 20), όπως κλαδέματα και  ογκώδη απόβλητα, απόβλητα κατασκευών και κατεδαφίσεων (κατηγορίας 17) και απόβλητα ελαστικών.
 
Συγκεκριμένα, σε περίπτωση εντοπισμού παρανομίας,  ο Επιθεωρητής θα ζητά προφορικά από το φυσικό πρόσωπο ή τον εκπρόσωπο της εταιρείας που παρανομεί, να συμμορφωθεί ανάλογα και στο χρονικό διάστημα που κρίνει ο επιθεωρητής αναγκαίο.
 
Θα αναφέρεται δε ότι  θα δοθεί εξώδικη ρύθμιση ύψους 200 ευρώ για φυσικά πρόσωπα ή 500 ευρώ για εταιρείες αν δεν υπάρξει συμμόρφωση, ενώ σε περίπτωση επανάληψης του αδικήματος, το ποσό θα διπλασιάζεται.
 
Η ανακοίνωση υπενθυμίζει ότι μέχρι σήμερα τα εξώδικα ήταν καθορισμένα στα €85, ωστόσο ο Δήμος έκδιδε μόνο προειδοποιητικά εξώδικα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top