ΙΤΑΛΙΑ: Κινητοποίηση κατά του ρατσισμού στην Πιάτσα ντελ Πόπολο - Τήρησαν τα μέτρα ασφαλείας

ΙΤΑΛΙΑ: Κινητοποίηση κατά του ρατσισμού στην Πιάτσα ντελ Πόπολο - Τήρησαν τα μέτρα ασφαλείας

Κινητοποίηση κατά του ρατσισμού, με τη συμμετοχή χιλιάδων οικογενειών, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή (07/06) στην κεντρική Πιάτσα ντελ Πόπολο (Πλατεία του Λαού) της Ρώμης.

Η κινητοποίηση οργανώθηκε μέσω διαδικτύου και εντάσσεται στην σειρά πρωτοβουλιών αλληλεγγύης που λαμβάνουν χώρα σε μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στις ΗΠΑ από την δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ.

Οι διαδηλωτές που θέλησαν να υψώσουν την φωνή τους στη Ρώμη, τηρούν τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας και φορούν προστατευτικές μάσκες.

Τα πλακάτ που κρατούν, μεταξύ άλλων, γράφουν: "Χωρίς δικαιοσύνη δεν υπάρχει ειρήνη" και "Δεν μπορώ να αναπνεύσω". Οι συμμετέχοντες στην κινητοποίηση γονάτισαν επί οκτώ λεπτά και σαράντα έξι δευτερόλεπτα, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο ο Φλόιντ υποχρεώθηκε να μείνει στο έδαφος, χωρίς να μπορεί να ανασάνει.

"Είμαστε όλοι αντιφασίστες", φώναξαν οι διαδηλωτές , μόλις σηκώθηκαν. Στο κέντρο της πλατείας στήθηκε μικρόφωνο, ώστε όποιος επιθυμεί να απευθύνει εκκλήσεις κατά του ρατσισμού και κάθε είδους διακρίσεων, στα ιταλικά και στα αγγλικά.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυβέρνηση: Καταδικάζει τις ενέργειες του Φειδία - «Παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας»

Κυβέρνηση: Καταδικάζει τις ενέργειες του Φειδία - «Παραβιάζει ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας»

Την έντονη ανησυχία της Κυβέρνησης εξέφρασε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης σε σχέση με την ενέργεια του Φειδία Παναγιώτου να πάρει συνέντευξη από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στο λεγόμενο «προεδρικό» του ψευδοκράτους.

BEST OF TOTHEMAONLINE