ΠΑΡΑ-THEMA

Μα... να μας κουνάει και το δάχτυλο η Τουρκία; Αφού θα τους ανοίξουμε και ειδικό λογαριασμό πριν τη λύση

Μα... να μας κουνάει και το δάχτυλο η Τουρκία; Αφού θα τους ανοίξουμε και ειδικό λογαριασμό πριν τη λύση

Αυτά που ζούμε τις τελευταίες μέρες είναι τραγελαφικά. Εμπαίζουν την νοημοσύνη ενός ολόκληρου λαού.

Του Γιώργου Τάττη

Κι αυτό σίγουρα το βιώνει σύσσωμη η κυπριακή κοινωνία, ανεξαρτήτου ιδεολογικοπολιτικής τοποθέτησης. Είναι αδιανόητο να μας κουνάει η Τουρκία το δάχτυλο για ρατσισμό, έλλειψη σεβασμού στην ανεξιθρησκεία, να μας αποκαλεί «εκτός εποχής» και ακραίους.

Ποιά; Η Τουρκία και οι διάφοροι εντεταλμένοι της Άγκυρας στο ψευδοκράτος. Η ίδια Τουρκία που φυλακίζει δημοσιογράφους και αντιφρονούντες, που εισβάλλει στη Συρία και στη Λιβύη, που σφαγιάζει καθημερινά Κούρδους, Αλεβίτες και Χριστιανούς, που καταπιέζει τους ανθρώπους της τέχνης, αφήνοντάς τους να πεθαίνουν στα μπουντρούμια. Που εκμεταλλεύεται τον πόνο χιλιάδων προσφύγων, ρυθμίζοντας κατά το δοκούν τις κάνουλες των ροών. Δεν ξεχνούμε φυσικά, την καταστροφή των εκκλησιών και των πολιτιστικών μας μνημείων, τις τόσες γενοκτονίες.

Προφανώς, οι μηχανισμοί προπαγάνδας της Τουρκίας δουλεύουν ανελλιπώς, εκμεταλλευόμενοι πλήρως το κάθε τι. Ακόμη και ένα αμελητέο περιστατικό σαν αυτό της Λάρνακας. Παρόμοια γεγονότα έγιναν και με το κατέβασμα της σημαίας στα κατεχόμενα από «εγκληματία έφηβο», λίγο καιρό πριν.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχουν και φωνές εντός της Τ/κ κοινότητας που βλέπουν ότι όλη αυτή η συντονισμένη προσπάθεια εκ μέρους της Τουρκίας και Τ/κ «αξιωματούχων», δεν αποτελεί τίποτα άλλο, παρά μία καλοδουλεμένη προπαγάνδα.

Την ίδια στιγμή, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δηλώνει «έτοιμος να ανοίξει ειδικό λογαριασμό υπέρ της τουρκοκυπριακής κοινότητας, σύμφωνα με την αναλογία του πληθυσμού, ακόμη και χωρίς λύση του Κυπριακού». Εάν φυσικά, «η Τουρκία σταματήσει την επιθετικότητα και αναγνωρίσει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου».

Άντε μετά, να περιμένεις να βρεις βιώσιμη λύση. Τα χάσαμε όλα στο… παζάρεμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top