ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοιν.Επιτροπή Θεσμών: Ανάγκη στήριξης της Επιτρόπου Νομοθεσίας

Κοιν.Επιτροπή Θεσμών: Ανάγκη στήριξης της Επιτρόπου Νομοθεσίας

Την ανάγκη στήριξης της Επιτρόπου Νομοθεσίας εξέφρασε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών.


Την ανάγκη στήριξης, ενδυνάμωσης και αναβάθμισης του θεσμού της Επιτρόπου Νομοθεσίας σημείωσε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών που εξέτασε σήμερα της λειτουργία του θεσμού, ειδικότερα μετά του νέους διορισμούς που έγιναν τον Οκτώβριο. Στην συνεδρία συμμετείχε και η Επίτροπος Νομοθεσίας Λουίζα Χριστοδουλίδου Ζαννέτου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ μετά το πέρας της συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών, βουλευτής του ΔΗΣΥ Ζαχαρίας Ζαχαρίου, από τον Οκτώβριο έχουν γίνει νέοι διορισμοί με αποτέλεσμα να διαχωριστεί η Επίτροπος Νομοθεσίας από την Επίτροπο Παιδιού με διορισμό δύο ατόμων σε σχέση με έναν που ήταν προηγουμένως.

Η Επιτροπή Θεσμών, ανέφερε, θεωρεί θετικό αυτό τον διαχωρισμό, καθώς η εξειδίκευση του κάθε θεσμού θα τον βοηθήσει να λειτουργήσει καλύτερα. Θετική χαρακτήρισε επίσης την τοποθέτηση ατόμου που προέρχεται από την Νομική Υπηρεσία, με νομικό υπόβαθρο, αναφέροντας ότι κάτι τέτοιο θα βοηθήσει ακόμα καλύτερα στην λειτουργία του θεσμού.

Έχει διαπιστωθεί, όπως είπε, η αναγκαιότητα δημιουργίας νομικού πλαισίου που θα διέπει τη λειτουργία της Επιτρόπου Νομοθεσίας, ενώ αναγκαία είναι και η στελέχωση του γραφείου με εξειδικευμένο προσωπικό για να μπορεί να κάνει πιο σωστά τη δουλειά της. Σε αυτή την προσπάθεια της στήριξης, της ενδυνάμωσης και την αναβάθμισης του γραφείου της Επιτρόπου Νομοθεσίας, ανέφερε, η Επιτροπή Θεσμών είναι στο πλάι της.

«Θεωρούμε πολύ αξιόλογο τον θεσμό και ως Επιτροπή Θεσμών της Βουλής, θέλουμε να έχουμε μια άριστη νομοθεσία, γιατί κι εμείς ελέγχοντας τον τρόπο λειτουργίας του κράτους εντοπίζουμε τις αδυναμίες, την πολυνομία, την επικάλυψη νόμων», ανέφερε. Πρόσθεσε ότι η Επιτροπή θα ενημερώνει την Επίτροπο Νομοθεσίας, ώστε να υπάρχει μια άψογη συνεργασία για το γενικότερο καλό.

Υπενθύμισε ότι ο θεσμός της Επιτρόπου Νομοθεσίας ιδρύθηκε στην Κύπρο το 1971 και έχει αρμοδιότητες που αφορούν το νοικοκύρεμα του νομικού πλαισίου της Κυπριακής Δημοκρατίας, τη μετάφραση νόμων από τα αγγλικά στα ελληνικά, τη συνεργασία με τα Υπουργεία ώστε να εντοπιστούν νόμοι που υπερκαλύπτουν ο ένας τον άλλο και να μην υπάρχει πολυνομία, την εφαρμογή αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και τη συνεργασία με το σώμα. Επίσης η Επίτροπος προχωρεί σε εκθέσεις, επισημάνσεις και μελέτες του νομικού πλαισίου της Κύπρου και έχει ως στόχο τη διαμόρφωση ενός πιο σωστού νομικού πλαισίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top