Επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έχει ο Πρόεδρος

Επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα έχει ο Πρόεδρος

Συνεχίζοντας τον κύκλο επαφών του με επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα έχει την Κυριακή, 14 Ιουνίου, αργά το απόγευμα, τηλεφωνική επικοινωνία με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου Κυριάκου Κούσιου, κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία αναμένεται να τεθούν ζητήματα που αφορούν τις προσπάθειες για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναφερθεί και στην κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο σε ό,τι αφορά την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα θέσει, επίσης, τα ζητήματα που προκύπτουν με τις συνεχιζόμενες παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, και, ευρύτερα, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Αντικείμενο συζήτησης κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Αναστασιάδη με την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα αποτελέσει, επίσης, το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Πλάνο Ανάκαμψης.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

26 Αυγούστου: Η ώρα της αλήθειας για το Κυπριακό - Τρέχουν για συγκλίσεις- Η Άγκυρα τραβάει το σχοινί

Η αντίστροφη μέτρηση για τη συνάντηση του Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουφάν Ερχιουρμάν στις 26 Αυγούστου έχει αρχίσει. Μόνο που όσο πλησιάζει το ραντεβού, τόσο περισσότερο γίνεται αντιληπτό, ότι το ζητούμενο δεν είναι απλώς να καταγραφούν οι συγκλίσεις, ή να συμφωνηθεί ένα ακόμη πακέτο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

BEST OF TOTHEMAONLINE