ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πένθος στο ΑΚΕΛ: Έφυγε από τη ζωή ο Πανίκος Λαπηθιώτης

Πένθος στο ΑΚΕΛ: Έφυγε από τη ζωή ο Πανίκος Λαπηθιώτης

Μέσω ανακοίνωσης του το ΑΚΕΛ ενημερώνει για το θάνατο του Πανίκου Λαπηθιώτη, ιστορικού και ηγετικού στελέχους του κόμματος.

«Το ΑΚΕΛ αποχαιρετά το σύντροφο Πανίκο Λαπηθιώτη με σεβασμό και απέραντη ευγνωμοσύνη. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Πανίκου Λαπηθιώτη» αναφέρεται στην ανακοίνωση όπου δίδονται και λεπτομέρειες για την κηδεία του εκλιπόντος.

Διαβάστε αναλυτικά: 

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ ανακοινώνει με βαθύτατη θλίψη το θάνατο του Πανίκου Λαπηθιώτη, ιστορικού και ηγετικού στελέχους του ΑΚΕΛ και του Λαϊκού Κινήματος, με συμμετοχή στη δημοκρατική Αντίσταση κατά του πραξικοπήματος, με δράση στο νεολαιίστικο και στο εργατικό κίνημα.
 
Ο Πανίκος Λαπηθιώτης γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 1945 στη Λάπηθο και εντάχθηκε στο ΑΚΕΛ το 1961. Οργανώθηκε στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της ΠΕΟ και την περίοδο 1970-1973 διετέλεσε Επαρχιακός Γραμματέας της Συντεχνίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων της ΠΕΟ Λευκωσίας-Κερύνειας. Είχε ηγετική δράση στο κίνημα της νεολαίας της Αριστεράς και διετέλεσε Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΔΟΝ Λευκωσίας-Κερύνειας και μέλος της Κεντρικής Γραμματείας της ΕΔΟΝ.
 
Ως στέλεχος του ΑΚΕΛ και της ΕΔΟΝ, τον Ιούλη του 1974 είχε συμμετοχή στη δημοκρατική Αντίσταση στο Καϊμακλί και μέχρι το τέλος της ζωής του υπερασπιζόταν με δημόσιες παρεμβάσεις την ιστορική αλήθεια και τη μνήμη της δημοκρατικής Αντίστασης κατά του φασιστικού πραξικοπήματος. Διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Παγκύπριας Ένωσης Προσφύγων.
 
Ο Πανίκος Λαπηθιώτης συνέδεσε τη ζωή του με το ΑΚΕΛ και τους αγώνες τους. Διετέλεσε Γραμματέας της Επιτροπής Πόλης και Προαστίων του ΑΚΕΛ Λευκωσίας-Κερύνειας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ. Διακρίθηκε για την αφοσίωση του στην ιδεολογία και τις αξίες της Αριστεράς, για το ήθος και την ακεραιότητά του.
 
Το ΑΚΕΛ αποχαιρετά το σύντροφο Πανίκο Λαπηθιώτη με σεβασμό και απέραντη ευγνωμοσύνη. Εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του Πανίκου Λαπηθιώτη.
 
Η κηδεία του θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020 και ώρα 15:00 στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας στο Καϊμακλί. Αντί στεφάνων θα γίνονται εισφορές στο Ταμείο Συναδελφικής Στήριξης.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top