ΔΙΕΘΝΗ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Κούρδων του PKK

ΤΟΥΡΚΙΑ: Εξαπολύει αεροπορικές επιδρομές εναντίον των Κούρδων του PKK

Αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας εξαπέλυσαν το βράδυ της Κυριακής πλήγματα εναντίον θέσεων Κούρδων αυτονομιστών σε διάφορες περιοχές του βόρειου Ιράκ, σε αντίποινα για την αύξηση των επιθέσεων των ανταρτών εναντίον τουρκικών στρατιωτικών βάσεων, ανακοίνωσε σήμερα το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας.

«Η επιχείρηση Νύχια του Αετού άρχισε. Τα αεροσκάφη μας πλήττουν σπηλιές, τις κάνουν να καταρρέουν πάνω στα κεφάλια των τρομοκρατών», ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας μέσω Twitter. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις βάζουν συχνά στο στόχαστρο μέλη του εκτός νόμου αυτονομιστικού κινήματος Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΆPKK), τόσο στο νοτιοανατολικό τμήμα της Τουρκίας - όπου το μεγαλύτερο μέρος των κατοίκων ανήκει στην κουρδική μειονότητα - όσο και στο βόρειο Ιράκ, όπου η ένοπλη οργάνωση έχει εγκαταστήσει βάσεις μετόπισθεν.

«Το PKK και άλλα τρομοκρατικά στοιχεία απειλούν την ασφάλεια του λαού μας και των συνόρων μας με επιθέσεις που αυξάνονται καθημερινά στις περιοχές των φυλακίων και των βάσεών μας», τόνισε το Υπουργείο Άμυνας. Εξάλλου, η τουρκική κυβέρνηση διαβεβαίωσε πως οι επιδρομές γίνονται «σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», ανέφερε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το PKK, που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις κυβερνήσεις της Τουρκίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ, πήρε τα όπλα εναντίον του τουρκικού κράτους το 1984. Στον πόλεμο χαμηλής έντασης που μαίνεται έκτοτε, κυρίως στη νοτιοανατολική Τουρκία, έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 40.000 άνθρωποι. Πέραν των αεροπορικών επιδρομών τις οποίες εξαπολύει αρκετά συχνά, η κυβέρνηση της Τουρκίας έχει απειλήσει επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια να διεξαγάγει ευρείας κλίμακας χερσαία εκκαθαριστική επιχείρηση εναντίον των βάσεων του PKK στις ορεινές περιοχές Καντίλ και Σίντζαρ.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Πασαλιμάνι: Βίντεο ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την κατάρρευση του κτιρίου - Το φορτηγό που σκοτώθηκε ο αστυνομικός

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top