ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΑΣΥΚΙ: Καταγγελία για αμαύρωση του ονόματος γιατρών - Απαίτηση για παρέμβαση Ο.Κ.Υπ.Υ

ΠΑΣΥΚΙ: Καταγγελία για αμαύρωση του ονόματος γιατρών - Απαίτηση για παρέμβαση Ο.Κ.Υπ.Υ

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι) σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι δεν μπορεί να αποδεχθεί την διαμόρφωση και εξαγωγή συμπερασμάτων, την δημοσιοποίηση και κατ´ επέκταση την αμαύρωση του ονόματος του συνόλου των Ιατρών, ύστερα από καταγγελίες, όπως και των ίδιων των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων χωρίς να έχει προηγηθεί η προαπαιτούμενη διερεύνηση.

Σημειώνει ότι "τις τελευταίες μέρες γινόμαστε μάρτυρες μιας εκ νέου στόχευσης της ίδιας της εικόνας των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, η οποία βασίζεται σε καταγγελίες και αναφορές μη αποδεκτών συμπεριφορών εκ μέρους αριθμού λειτουργών Υγείας προς τους ασθενείς, οι οποίες έχουν ήδη κοινοποιηθεί προς τον Ο.Κ.Υπ.Υ".

«Απαιτούμε από τον Ο.Κ.Υπ.Υ όπως επιληφθεί άμεσα των συγκεκριμένων αναφορών και μέσω μιας πολυεπίπεδης διερεύνησης και ανάλυσης των συμβάντων και συνθηκών, να ανακοινώσει χωρίς χρονοτριβές το ποσοστό ευθύνης εκάστου, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου. Ας αποδείξει επιτέλους το ρόλο του. Απαιτούμε να απονείμει ευθύνες εκεί που υπάρχουν αλλά και να προστατέψει το προσωπικό εκεί που δεν ευσταθούν οι καταγγελίες», προστίθεται.

Διαφαίνεται, αναφέρεται, ότι δυστυχώς, για κάποιους οι τοποθετήσεις περί «ισχυρών Δημόσιων Νοσηλευτηρίων» ήταν απλώς σχήμα λόγου, ενώ οι «ήρωες» είναι αναλώσιμοι.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top