ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ.ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ: Επιβεβαίωσε την αποχώρηση του μετά απο 7 χρόνια στο Υπ.Ενέργειας - Συνεχίζει σε ιδιωτικό τομέα

Γ.ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗΣ: Επιβεβαίωσε την αποχώρηση του μετά απο 7 χρόνια στο Υπ.Ενέργειας - Συνεχίζει σε ιδιωτικό τομέα

Τον τελευταίο καιρό έχει γίνει γνωστή , χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί, η απόφαση του Υπουργού Ενέργειας για αποχώρηση του απο το πηδάλιο του Υπ.Ενέργειας.

Ο Γιώργος Λακκοτρύπης, έπειτα από 7 και πλέον χρόνια παρουσίας του στο πηδάλιο του Υπουργείο Ενέργειας μίλησε στην εκπομπή "Alpha Ενημέρωση" κάνοντας και επίσημη την αποχώρηση του , η οποία όπως ανέφερε δε θα γίνει άμεσα μέσα στο μήνα αλλά στο άμεσο μέλλον, όταν πρώτα διευθετηθούν όλα όσα εκκρεμούν στο Υπουργείο του.

Σε ερώτηση αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε την άποψη του για το αν προτείνει κάποιο στην θέση του για να αναλάβει το Υπουργείο, ο κ.Λακκοτρύπης σχολίασε ότι δεν συζητήθηκαν τέτοια θέματα μεταξύ των δυο ανδρών αλλά θέματα γενικότερα που εκκρεμούν για το Υπ.Ενέργειας. Οπως ανέφερε συγκεκριμένα "Προς το παρόν η συζήτηση επικεντρώθηκε στα χρονοδιαγράμματα για το τι πρέπει να ολοκληρωθεί και μείναμε ως εδώ. Είναι εδώ και μερικούς μήνες που γίνεται η συζήτηση με τον Πρόεδρο. Ήταν καθορισμένη γύρω από κάποια ορόσημα. Σεβάστηκε την απόφασή μου, απλά θέλαμε και οι δυο να βεβαιωθούμε ότι θα κλείσουν κάποια σημαντικά θέματα προτού προχωρήσουμε σε αυτή τη μετάβαση. Με το ίδιο σθένος να πετύχω τους στόχους μας, από εκεί και πέρα θεωρώ πετύχαμε τους στόχους ως Κυβέρνηση και θα προσπαθήσω να ανοίξω ένα νέο κύκλο στην πορεία μου"

Μίλησε για τις δύσκολες περιόδους κατα την διάρκεια της θητείας του, αναφερόμενος τόσο στο θέμα παρεμβολής της Τουρκίας στην προσπάθεια γεώτρησης της εταιρείας ΕΝΙ όσο και στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα. "Σίγουρα να ήμασταν έξι ημερών Υπουργοί και να διαπραγματευτούμε με την Τρόικα το πακέτο στήριξης δεν ήταν μια εμπειρία στρωμένη με ροδοπέταλα. Υπήρξαν πολλές συζητήσεις, η έγνοια δεν ήταν να παρέμβουν σε αυτά που κάνει η Δημοκρατία, η μεγαλύτερη τους έγνοια ήταν να μην μπει η Δημοκρατία σε δαπάνες. Σίγουρα η παρεμβολή της Τουρκίας στην προσπάθεια γεώτρησης της εταιρείας ΕΝΙ στο τεμάχιο 3 ήταν πολύ δύσκολη περίοδος, άλλη περίοδος που επίσης ήταν δύσκολη ήταν η διαχείρισης της απώλειας του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στην Αγγλία, λόγω λάθους που έγινε στο Υπουργείο και βεβαίως υπάρχουν και άλλα όπως οι διαπραγματεύσεις για τον τρίτο γύρο αδειοδότησης και τέταρτο γύρο με εταιρείες που υπήρχε πιθανότητα να μην τα βρούμε"

Ερωτηθείς εαν θα αναλάβει κάποιο άλλο Υπουργείο ή κάποιο άλλο πόστο στην κυβέρνηση ο ίδιος αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι θα συνεχίσει την πορεία του στον ιδιωτικό τομέα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

Καταθέτει σήμερα ο Σαββίδης αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα - Κάνει λόγο για σχέδιο εξόντωσης του η Ελεγκτική

O Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, καταθέτει σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο αίτημα για εξέταση καταγγελίας για ανάρμοστη συμπεριφορά του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top