ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ήρθε στα κατεχόμενα με το ιδιωτικό του τζετ χωρίς να τηρήσει τα πρωτόκολλα - Προκάλεσε σάλο, ζήτησε 'συγγνώμη' και απέσυρε το ενδιαφέρον του για τη μαρίνα Λαπήθου

Ήρθε στα κατεχόμενα με το ιδιωτικό του τζετ χωρίς να τηρήσει τα πρωτόκολλα - Προκάλεσε σάλο, ζήτησε 'συγγνώμη' και απέσυρε το ενδιαφέρον του για τη μαρίνα Λαπήθου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της τουρκικής εταιρείας ATG Group (ANEXTOUR), Νεσέτ Κοτσκάρ, που προκάλεσε σάλο με την είσοδό του στα κατεχόμενα χωρίς να τηρήσει τα πρωτόκολλα καραντίνας, ζήτησε συγνώμη από τον "λαό" και ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από τη διαδικασία των προσφορών του «δήμου» Λαπήθου.

Σύμφωνα με τον παράνομο Μπαϊράκ, ο Κατσκάρ είπε ότι ένιωσε την ανάγκη να προβεί σε αυτή τη γραπτή δήλωση σε σχέση με τους ισχυρισμούς που εμπλέκουν το όνομά του, αναφέροντας ότι μετά το επαγγελματικό του ταξίδι στα κατεχόμενα, βλέπει ότι γίνεται μια «εκστρατεία συκοφάντησης και λιντσαρίσματος» εναντίον όλων όσοι προσπάθησαν να τους βοηθήσουν και κυρίως εναντίον του «υπουργού τουρισμού» Ουνάλ Ουστέλ.

Είπε ακόμα ότι, για να μην συμβάλουν στην συνέχιση αυτής της υπόθεσης και στη χρήση της για πολιτικούς σκοπούς, αποσύρονται από την προσφορά που προκήρυξε ο «δήμος» Λαπήθου σε σχέση με το έργο δημιουργίας λιμανιού και τουριστικών εγκαταστάσεων.
 
Εξάλλου σημερινό δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» αναφέρει ότι ο «υπουργός τουρισμού και περιβάλλοντος» Ουνάλ Ουστέλ είπε μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ότι έχει μεγάλη σημασία για την οικονομία του ψευδοκράτους η προσέλκυση της εταιρείας Anex και ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος ο ίδιος για τα «γραφειοκρατικά λάθη» που έγιναν κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης αξιωματούχων της εν λόγω εταιρείας στα κατεχόμενα.
 
Ο Ουνέλ Ουστέλ είπε ακόμα ότι ο Νεσέτ Κοτσκάρ και η ομάδα του έπρεπε να είχαν εφαρμόσει τους «κανόνες μετανάστευσης και υγείας» κατά την είσοδό τους στα κατεχόμενα και ότι κανείς δεν απαίτησε να αποφύγει αυτούς τους κανόνες.
 
Σημείωσε ότι αφότου του γνωστοποιήθηκε ότι αξιωματούχοι της εν λόγω εταιρείας ήθελαν να έρθουν στα κατεχόμενα, ο ίδιος ως «υπουργός τουρισμού» διαβίβασε το αίτημα στο «υπουργικό συμβούλιο» και έλαβε την απαραίτητη έγκριση.
 
Πρόσθεσε ότι η λήψη των απαραίτητων μέτρων που αφορούν την υγεία και τη μετανάστευση ήταν ευθύνη των δύο «αρμόδιων υπουργείων» υγείας και μεταφορών, και όχι δική του.

Η «Γενί Ντουζέν» στο σημερινό της πρωτοσέλιδο γράφει ότι αποκαλύφθηκαν οι πρώτες λεπτομέρειες της έρευνας που διεξάγει η «αστυνομία» για την υπόθεση του «σκανδάλου» παραχώρησης «ειδικής άδειας» σε ομάδα επιχειρηματιών από την Τουρκία, που ήρθαν στα κατεχόμενα την περασμένη Παρασκευή στα κατεχόμενα με ιδιωτικό αεροσκάφος και εισήλθαν χωρίς έλεγχο. 

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της εφημερίδας Τζένκ  Μουτλούγιακαλι, οι επιχειρηματίες δεν έμειναν στο ξενοδοχείο Merit Premium, που χαρακτηρίστηκε ως «ξενοδοχείο της καραντίνας», αλλά στο Merit Royal Hotel.
 
Ο Μουτλούγιακαλι αναφέρει επίσης ότι ο «υπουργός συγκοινωνιών» Τολγκά Ατάκαν είπε σε δηλώσεις του ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία με το Merit Premium για χρήση του ως ξενοδοχείου για καραντίνα, ενώ το «υπουργείο υγείας» στέλνει στο Merit κάποια «ιδιαίτερα άτομα» αν και το ξενοδοχείο δεν έχει υπογράψει σχετική συμφωνία.  

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top