ΕΛΛΑΔΑ

Μητσοτάκης: Να συζητηθεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην επόμενη Σύνοδο

Μητσοτάκης: Να συζητηθεί το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην επόμενη Σύνοδο

Την ένταξη στην ατζέντα της συζήτησης του ζητήματος της τουρκικής προκλητικότητας, κατά την επόμενη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ζήτησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Συνόδου Κορυφής των ευρωπαίων ηγετών, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε αναφορικά με το ζήτημα της προκλητικότητας της Τουρκίας ότι «είναι παράδοξο να συζητάμε για κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας για την Ουκρανία και να μη συζητάμε για την παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας και της Κύπρου». Σε αυτό το πλαίσιο, ζήτησε να συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στις Βρυξέλλες, στα μέσα Ιουλίου.

Παράλληλα, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Ελλάδα στηρίζει πλήρως την πρόταση της Κομισιόν, η οποία αποτελεί «ένα καλό σημείο εκκίνησης», όπως είπε.

«Η Ελλάδα στηρίζει πλήρως την πρόταση της Κομισιόν, πρόκειται για ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης, δεν γίνεται να πάμε κάτω από το επίπεδο αυτής της πρότασης», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Μιλώντας ως χώρα που το 2011 βίωσε ύφεση της τάξης του 9,1%, αυτού του είδους οι οικονομικές καταστάσεις είναι πραγματικά ιδιαίτερα επώδυνες, οδηγούν σε κοινωνική αναταραχή και σε άνοδο του λαϊκισμού. Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε καλά τι θα αντιμετωπίσουμε εάν η αντίδρασή μας δεν έχει το κατάλληλο μέγεθος ή την ταχύτητα που απαιτείται», επισήμανε ο ίδιος.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να διατηρηθεί το ύψος του συνολικού ποσού αναφορικά με το Ταμείο Ανάκαμψης, καθώς και η αναλογία επιχορηγήσεων – δανείων. Επιπλέον, επέμεινε στην ανάγκη να μην αλλάξει η κλείδα κατανομής. «Οι αγορές έχουν προεξοφλήσει το ύψος της παρέμβασης κι οτιδήποτε διαφορετικό θα δημιουργούσε σοβαρότατο πρόβλημα», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε το σημαντικό ρόλο των πολιτικών συνοχής, ιδιαίτερα εν μέσω κρίσης.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top