ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στη Β φάση του Σχεδίου Δράσης τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Στη Β φάση του Σχεδίου Δράσης τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 22/06, τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου εισήλθαν στην Φάση Β του Σχεδίου Δράσης, ενώ η επαναλειτουργία και του αεροδρομίου Πάφου σηματοδοτεί τη σταδιακή επαναφορά της συνδεσιμότητας της Κύπρου, αναφέρει η Hermes Airports, καλωσορίζοντας ξανά τους επισκέπτες

Σε γραπτή ανακοίνωση της Hermes Airports αναφέρεται ότι «από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου εισήλθαν στη Φάση Β του Σχεδίου Δράσης που έχει συνταχθεί από την αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή. Με επίκεντρο τη λήψη μέτρων που διασφαλίζουν την προστασία της υγείας τόσο των  ταξιδιωτών όσο και του προσωπικού, η Hermes Airports καλωσορίζει ξανά τους επισκέπτες στα αεροδρόμια».
 
Προστίθεται ότι «με βάση το Σχέδιο Δράσης που έχει καταρτιστεί και σε αυτή τη Φάση, η είσοδος στα αεροδρόμια εξακολουθεί να επιτρέπεται μόνο στους επιβάτες και το προσωπικό και όχι σε άτομα που παραλαμβάνουν επιβάτες που καταφθάνουν στην Κύπρο. Επίσης, κατά την είσοδό τους στα αεροδρόμια, όλοι οι επιβάτες θα περνούν από θερμομέτρηση μέσα από ειδικές κάμερες και πρέπει να φορούν μάσκες».
 
Οσον αφορά τις προέλευσης, σημειώνεται ότι «η επιδημιολογική τους κατάσταση επαναξιολογείται  σε τακτική βάση από το Υπουργείο Υγείας και κατηγοριοποιούνται ανάλογα σε κατηγορίες Α & Β και Γ, με την κατηγορία Α να έχει την πιο ευνοϊκή επιδημιολογική κατάσταση. Παράλληλα, όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν προς την  Κύπρο θα πρέπει να συμπληρώνουν τα απαραίτητα έντυπα, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Cyprus Flight Pass, τα οποία απαραίτητα πρέπει να επιδεικνύουν συμπληρωμένα πριν να επιβιβαστούν στο αεροσκάφος».
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «λεπτομερής πληροφόρηση για όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου παρέχεται μέσα από την ιστοσελίδα της Hermes Airports (www.hermesairports.com). Ήδη υπάρχει ειδική ενότητα ερωτήσεων και απαντήσεων για τη λειτουργία των αεροδρομίων ενόψει της πανδημίας, καθώς και υπηρεσία άμεσης επικοινωνίας με τους χρήστες της ιστοσελίδας (chatbot)».
 
Σημειώνεται ότι «κατά την διάρκεια της προηγούμενης Φάσης (9 – 19 Ιουνίου 2020) ταξίδεψαν συνολικά 11,604 επιβάτες. Συγκεκριμένα έφτασαν στην Κύπρο  4,846 άτομα και αναχώρησαν 6,758 επιβάτες, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί 70 αφίξεις και 72 αναχωρήσεις».

Χθες Κυριακή 21 Ιουνίου, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Πάφου η πρώτη πτήση της Ryanair από Θεσσαλονίκη και έτσι επαναδραστηριοποιήθηκε η βάση της εταιρείας στην Κύπρο.
 
Τους επιβάτες υποδέχθηκαν ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Γιάννης Καρούσος και η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports Ελένη Καλογήρου. Το επόμενο διάστημα «αναμένεται να προστεθούν και άλλες πτήσεις τόσο προς το αεροδρόμιο Πάφου όσο και προς τη Λάρνακα».
 
Η κ. Καλογήρου ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα διαφορετικό ξεκίνημα μετά από μια περίοδο που υπήρξε πρωτόγνωρη για όλους. Στόχος μας είναι, με τα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη από τις 9 Ιουνίου στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, οι επιβάτες να νιώθουν ασφαλείς και σίγουροι σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού τους στους αερολιμένες».
 
Πρόσθεσε ότι «παράλληλα με την αποκατάσταση σε μεγάλο βαθμό του πτητικού προγράμματος, φιλοδοξούμε να δώσουμε στον κυπριακό τουρισμό την αναγκαία ώθηση ώστε να επανεκκινήσει και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι θα τα καταφέρουμε» κατέληξε η Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top