ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Α.Καρός: Απαράδεκτη και εκδικητική η μη διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη

Α.Καρός: Απαράδεκτη και εκδικητική η μη διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη

Η απόφαση της τουρκοκυπριακής πλευράς να μην επιτρέψει το άνοιγμα του οδοφράγματος του Λιμνίτη θεωρούμε  ότι είναι απαράδεκτη και εκδικητική, ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διάνοιξης των οδοφραγμάτων Πύργου, Λιμνίτη, Κοκκίνων, Ανδρέας Καρός .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Καρός ανέφερε πως το οδόφραγμα του Λιμνίτη ήταν το πρώτο οδόφραγμα που έπρεπε να ανοίξει και μετά να ακολουθήσουν τα υπόλοιπα, προσθέτοντας, πως οι κάτοικοι της περιοχής Τηλλυρίας, ταλαιπωρούνται αφάνταστα εδώ και πάρα πολύ καιρό. 

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διάνοιξης των οδοφραγμάτων  ανέφερε πως το οδόφραγμα του Λιμνίτη  παραμένει κλειστό από την εποχή της πανδημίας του κορωνοϊού. Το οδόφραγμα είπε πρέπει να ανοίξει άμεσα αφού με το κλείσιμο του τα προβλήματα της περιοχής , όπως εξήγησε, μεγεθύνονται μέρα με την μέρα.
 
Ενδεικτικά ανέφερε πως κάτοικοι των περιοχών  Αγίας Μαρίνας Χρυσοχούς και  Πωμού για να προλάβουν τα δύο μικρά λεωφορεία που φεύγουν καθημερινά από τον Πύργο Τηλλυρίας για την Λευκωσία για εργασία ξυπνούν πολύ δύσκολες ώρες αφού αυτά  ξεκινούν στις 03:00 η ώρα το πρωί ,ενώ προηγουμένως ξεκινούσαν δύο ώρες αργότερα  στις 05:00 από τον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας .
Η διαδρομή του “πήγαινε – έλα”, είπε χαρακτηριστικά είναι πολύ κουραστική αφού ισοδυναμεί με έξι ώρες ταλαιπωρίας για τους κατοίκους της περιοχής ανάμεσα τους και φοιτητές.

Υπάρχουν είπε χαρακτηριστικά φοιτητές που πηγαινόερχονται καθημερινά στα Πανεπιστήμια  στη Λευκωσία όπου φοιτούν, αλλά και  μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου και πηγαίνουν στον Αστρομερίτη, Περιστερώνα, Ακάκι, Κοκκινοτρεμιθιά για φροντιστήρια. 

Σε σχέση με το οδόφραγμα των Κοκκίνων που παραμένει κλειστό εδώ και 57 έτη, ο κ. Καρός, αναφέρθηκε στα διαβήματα για την διάνοιξη του που έχει προβεί η Επιτροπή για την Διάνοιξη των οδοφραγμάτων.

Όπως ανέφερε, δεν θα είναι διάνοιξη αλλά δίοδος γιατί θα τοποθετηθούν δίκτυα αριστερά και δεξιά του δρόμου και οι διερχόμενοι θα μπαίνουν θα εισέρχονται από την μια πλευρά και θα διέρχονται από την άλλη. 

Επεσήμανε δε πως στο κέντρο των Κοκκίνων δεν υπάρχουν ούτε καταστήματα, ούτε καζίνα , ούτε υπεραγορές  για να κατέβει κάποιος και να φάει οτιδήποτε. Είπε ακόμη πως τρεις φορές την εβδομάδα να διέρχονται δια μέσου του Κάτω Πύργου για τα Κόκκινα δύο με τρία μικρά λεωφορεία  και φορτηγά μεταφέροντας στρατιώτες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος χωρίς κανένα απολύτως  έλεγχο. Επίσης σημείωσε ηλεκτροφωτίζονται ακόμη και τα φυλάκια των Κοκκίνων με τεράστιους προβολείς. 

Εξάλλου και ο πρόεδρος του Κ.Σ. Κάτω Πύργου Τηλλυρίας Νίκος Κλεάνθους αναφέρθηκε στην ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι της περιοχής του από τον αποκλεισμό . Δυστυχώς είπε, “η ταλαιπωρία συνεχίζεται, είναι καθημερινή για τους κατοίκους της περιοχής όσον αφορά την μετάβαση τους προς την  Λευκωσία αλλά και  προς την άλλη ελεύθερη Κύπρο”.

Eπεσήμανε δε, πως οι κάτοικοι της περιοχής είναι οι μόνοι που χρησιμοποιούν τα οδοφράγματα ως σημεία διέλευσης για να περάσουν προς την υπόλοιπη ελεύθερη Κύπρο, είτε για σκοπούς ιατρικούς, είτε για εργασιακούς, είτε και για την μεταφορά των γεωργικών προϊόντων την καλοκαιρινή περίοδο.

Δυστυχώς είπε ο λόγος έγκειται στο γεγονός ότι δεν έχει συμφέροντα η τουρκοκυπριακή πλευρά από το συγκεκριμένο οδόφραγμα.

Ο κ. Κλεάνθους είπε πως με το κλείσιμο του οδοφράγματος γίνονται όλα πιο δύσκολα και με την διέλευση των επισκεπτών του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας την καλοκαιρινή περίοδο. 

Ζητούμε είπε," την άμεση διάνοιξη του οδοφράγματος του Λιμνίτη ενώ καλούμε την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα πίεσης προς τους Τ/κ  προς αυτή την κατεύθυνση".

Σε διαφορετική περίπτωση οι κάτοικοι της περιοχής θα προχωρήσουν σε δυναμικά μέτρα για να διεκδικήσουν το δίκαιο τους, κατέληξε.  

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top