ΚΟΙΝΩΝΙΑ

'Απαραίτητο το πιστοποιητικό ταυτοποίησης του οχήματος' - 'Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό το άτομο, ούτε εκφράζει τις θέσεις μας'

'Απαραίτητο το πιστοποιητικό ταυτοποίησης του οχήματος' - 'Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό το άτομο, ούτε εκφράζει τις θέσεις μας'

Τοποθέτηση με έντονο τρόπο από τον ΠΑΣΕΑ (Παγκύπριο Σύνδεσμο Εμπορίας Αυτοκινήτων) με αφορμή την καταγγελία ιδιοκτήτη μάντρας αυτοκινήτων που αποκαλύψαμε τη Δευτέρα (22/06) αφορά την εγκύκλιο του Τμήματος Οδικών Μεταφορών κατηγορώντας -έμμεσα- τις αντιπροσωπείες για αισχροκέρδεια.

Του Ανδρέα Κόκκινου

'Δεν έχουμε καμία σχέση με αυτό το άτομο ούτε εκφράζει σε καμία περίπτωση θέσεις και πεποιθήσεις του συνδέσμου' ήταν μερικά απ'όσα μας ειπώθηκαν.

Συγκεκριμένα μας αναφέρθηκε πως το άτομο που προχώρησε στην καταγγελία δεν έχει καμία σχέση με τον επίσημο σύνδεσμο και ως εκ τούτου οι απόψεις του σε καμία των περιπτώσεων δεν εκφράζουν τα μέλη και τις θέσεις του Παγκυπρίου Συνδέσμου Εμπορίας Αυτοκινήτων. Μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά πως ο ΠΑΣΕΑ ‘δεν έχει καμία σχέση με τον κύριο που αυτοαποκαλείται ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων’ ενώ τονίστηκε πως ο Σύνδεσμος συμφωνεί και παράλληλα τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια όλους τους κανονισμούς και τις υποδείξεις του Τμήματος Οδικών Μεταφορών.

Προσπαθώντας να ξετυλίξουμε το κουβάρι της υπόθεσης ενημερωθήκαμε πως η ταυτοποίηση ενός οχήματος αυτής της κατηγορίας δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση αφού επικυρώνει και αναλύει επί της ουσίας το DNA του οχήματος καθώς και τη γνησιότητα και την προέλευση όλων των κομματιών του.

Οι λόγοι δε, που φέρεται να οδήγησαν στην εγκύκλιο που αναφέραμε στο προηγούμενο άρθρο βρίσκουν εφαρμογή στο γεγονός πως μόνο η αντιπροσωπεία έχει επίσημη πρόσβαση στα αρχεία του εργοστασίου κατασκευής του κάθε αυτοκινήτου και μπορεί να διαπιστώσει τη γνησιότητα των κομματιών όπως και τις αλλαγές που έχει υποστεί.

Ο παράγοντας ‘ταυτοποίηση’ είναι εξαιρετικά σημαντικός, αφού πέραν των προαναφερθέντων καταδεικνύει πως ο τελικός παραλήπτης πήρε το ‘σωστό’ αυτοκίνητο (και όχι κάποιο παραποιημένο-συναρμολογημένο όχημα με αλλαγμένο αριθμό σασί) αλλά και διαβεβαιώνει κατά πόσο το κάθε όχημα είναι ασφαλές τόσο για τον οδηγό όσο και για όλους τους υπόλοιπους να οδηγείται αφού συντρέχει τεράστιος κίνδυνος εάν έχει παραποιηθεί από οποιοδήποτε επιτήδειο.

Η διαδικασία αυτή που ορίστηκε από την εγκύκλιο της 12ης Μαΐου φέρεται να λειτουργεί και σαν ασφαλιστική δικλείδα αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που προσπαθούν να εισάγουν διαλυμένα αυτοκίνητα -επιδιορθώνοντας τα με το λιγότερο δυνατό κόστος για να μεταπωλήσουν σε ανυποψίαστους- χωρίς να υπάρχει σχετική ταυτοποίηση από επίσημα όργανα.

Πληροφορίες μας αναφέρουν πως πέραν των 200 τέτοιων οχημάτων κατέφθαναν στο νησί μας κάθε βδομάδα ενώ αναφέρθηκε επίσης πως αποτελεί τεράστια ευθύνη όταν η εν λόγω έκθεση διεξάγεται και υπογράφεται από μηχανολόγους-μηχανικούς του ΕΤΕΚ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Τατάρ: Απέρριψε πρόταση της Ολγκίν για τριμερή συνάντηση με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη

Ο ηγέτης της τουρκοκυπριακής κοινότητας Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, πρότεινε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μια τριμερή συνάντηση με τον ίδιο και τον Πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη, αλλά η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από τον ίδιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top