ΔΙΕΘΝΗ

Έχασε στις εκλογές ο εισηγητής του νόμου για τους αγνοούμενους της Κύπρου, βουλευτής Έλιοτ Ένγκελ

Έχασε στις εκλογές ο εισηγητής του νόμου για τους αγνοούμενους της Κύπρου, βουλευτής Έλιοτ Ένγκελ

Μεγάλη ήττα για τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ αποτέλεσε το αποτέλεσμα των προκριματικών σε ειδική εκλογή της Βόρειας Καρολίνας, όταν ο 25χρονος Μάντισον Κόθορν συνέτριψε την υποστηριζόμενη από τον Αμερικανό Πρόεδρο Λίντα Μπένετ.


Εκπλήξεις όμως σημειώθηκαν και για τους Δημοκρατικούς στις προκριματικές εκλογές της Νέας Υόρκης. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής και εισηγητής του νόμου για τους αγνοούμενους της Κύπρου, Έλιοτ Ένγκελ, έχασε από τον Τζαμάαλ Μπόουμαν, με ποσοστό 60,9 έναντι 35,6. Ο Τζαμάαλ Μπόουμαν υποστηρίχθηκε από την αριστερά του Δημοκρατικού Κόμματος και την Αλεξάντρια Οκάζιο Κορτέζ.
 
Μόλις και μετά βίας πήρε το χρίσμα στη 12η περιφέρεια η Κάρολιν Μαλόνι, με 41,5% έναντι 40% του Σουράτζ Πατέλ. Κάθε φορά η επανεκλογή της γίνεται δυσκολότερη κι ίσως είναι καιρός να δει και η ίδια σοβαρά την αποχώρησή της από το Κογκρέσο, που θα στερήσει την κοινότητα, την Ελλάδα και την Κύπρο από μία μεγάλη φίλη και υποστηρίκτρια.
 
Τα αποτελέσματα της 14ης βουλευτικής περιφέρειας, αλλά και του Κουίνς εν γένει, έδειξαν την κυριαρχία της νεαρής βουλευτή Αλεξάνδρια Οκάζιο Κορτέζ, της πλέον προβεβλημένης εκπροσώπου της αριστεράς του Δημοκρατικού Κόμματος στο Κογκρέσο, που κέρδισε με 72,6% την τηλεοπτική δημοσιογράφο Μισέλ Καρούσο – Καμπρέρα. Η κ. Κορτέζ εκλέχτηκε πρώτη φορά το 2018 νικώντας τον πανίσχυρο Τζόζεφ Κράουλι, υποστηρικτή των ελληνικών εθνικών θεμάτων. Οι σχέσεις της Κορτέζ με το ελληνικό λόμπι είναι κακές, με αρνητικές κινήσεις και από τις δύο πλευρές.
 
Στις προκριματικές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στην 11η περιφέρεια του Κογκρέσου στο Μπρούκλιν, η ομογενής Νικόλ Μαλλιωτάκη συνέτριψε με 70,4% τον αντίπαλό της Τζόζεφ Καλνταρέρα. Θα αντιμετωπίσει στις 3 Νοεμβρίου τον δημοκρατικό Μαξ Ρόους, ο οποίος τηρεί θετική στάση στα ελληνικά θέματα.
 
Το χρίσμα των ρεπουμπλικανών πήρε στην 64η περιφέρεια της πολιτειακής βουλής ο κυπριακής καταγωγής, Μάικ Τανούσης, επικρατώντας με 61% έναντι 39% του αλβανικής καταγωγής Μάρκο Κέπι.
 
Δεν τα κατάφερε ο έτερος κυπριακής καταγωγής Κώστας Κωνσταντινίδης, δημοτικός σύμβουλος, που διεκδικούσε την προεδρία του διαμερίσματος του Κουίνς, περιοριζόμενος σε ποσοστό 15,5%. Το χρίσμα έλαβε με 36,8% ο Ντόνοβαν Ρίτρσαρντς.
Κυρίαρχος του παιγνιδιού ο πολιτειακός γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης, παίρνοντας το χρίσμα με 73,9% έναντι 26,1% του Ιγκνάσιο Τερανόβα.
 
Πικρή ήττα για την Αραβέλλα Σιμωτά, χάνοντας με 46.3 από τον Ζοχράν Μαμντάνι. O Ινδο- Ουγκαντέζος σύμβουλος ενοικιαστών είχε την υποστήριξη του μηχανισμού της Οκάζιο – Κορτέζ και των Δημοκρατών Σοσιαλιστών, ενώ εναντίον της Σιμωτά στράφηκαν συντηρητικοί ομογενείς για την στάση της υπέρ του νόμου των εκτρώσεων.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top