ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΟΣΜΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε επίπεδο ρεκόρ τα κρούσματα στις ΗΠΑ - Η εικόνα σε άλλες χώρες

ΚΟΣΜΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Σε επίπεδο ρεκόρ τα κρούσματα στις ΗΠΑ - Η εικόνα σε άλλες χώρες

Ο αριθμός των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ πλησίασαν σε επίπεδο ρεκόρ, με βάση την καταμέτρηση ως τις 20:30 χθες Τετάρτη (24/06 τοπική ώρα, 03:30 σήμερα Πέμπτη ώρα Κύπρου) του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Καταγράφηκαν πάνω από 35.900 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στην αμερικανική επικράτεια να πλησιάζει έτσι τα 2,4 εκατομμύρια.

Η τάση αυτή, της καθαρής ανόδου των μολύνσεων, κρατάει αρκετές ημέρες. Σχεδόν οι μισές από τις 50 αμερικανικές πολιτείες γνωρίζουν αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες, ενώ σε κάποιες (Τέξας, Φλόριντα...) καταγράφονται καθημερινά νέα ρεκόρ μολύνσεων.

Τις προηγούμενες 24 ώρες διαπιστώθηκαν παράλληλα 756 νέοι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης. Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ξεπέρασε έτσι τους 120.100 νεκρούς στη μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του κόσμου, που θρηνεί μακράν τα περισσότερα θύματα στον πλανήτη.

Κίνα: 19 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες, τα 13 στο Πεκίνο

Η Εθνική Επιτροπή Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Τετάρτη ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 19 νέων κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό στην ηπειρωτική Κίνα, διευκρινίζοντας ότι τα 13 εξ αυτών επιβεβαιώθηκαν στο Πεκίνο, ενώ 5 ήταν "εισαγόμενα", κατά την ορολογία που χρησιμοποιούν οι κινεζικές αρχές όταν καταγράφονται περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν μολυνθεί μεταξύ των ταξιδιωτών που φθάνουν στην επικράτεια από το εξωτερικό.

Το 19ο κρούσμα εντοπίστηκε στην επαρχία Χεμπέι, που γειτονεύει με το Πεκίνο, κατά το κινεζικό υπουργείο Υγείας. Οι αρχές της κινεζικής πρωτεύουσας επέβαλαν αυστηρά μέτρα μετά τον εντοπισμό εστίας σε χονδρική αγορά τροφίμων σε νότιο προάστιο της μεγαλούπολης των 20 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων.

Δεν διαπιστώθηκε κανένας θάνατος ασθενούς εξαιτίας της COVID-19. Πέντε ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 382 άνθρωποι, ανάμεσά τους 15 σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση, κατά το ημερήσιο ενημερωτικό δελτίο του υπουργείου Υγείας.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα όπου ξέσπασε στα τέλη Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 83.449 κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Μεξικό: 947 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, 5.437 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 947 νέους θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και άλλα 5.437 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα έφθασε έτσι τους 24.324 νεκρούς επί συνόλου 196.847 ανθρώπων που διαγνώστηκε πως προσβλήθηκαν. Αυτός ο τελευταίος αριθμός στην πραγματικότητα εκτιμάται πως είναι πολύ υψηλότερος, σημειώνει η κυβέρνηση.

Βραζιλία: 1.185 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, 42.725 νέες μολύνσεις από τον κορωνοϊό σε 24 ώρες

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 1.185 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 53.830 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα σε ολόκληρη την περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής και το δεύτερο βαρύτερο στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ έφθασε έτσι τους 53.830 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 1,2 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν προσβληθεί. Χειρότερα, μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας θεωρεί ότι τα στοιχεία που ανακοινώνονται επίσημα σχετικά με τις μολύνσεις είναι πολύ υποτιμημένα.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top