ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – Πρωταθλητής για 45η φορά: Οι μεταγραφές που έκαναν τη ΔΙΑΦΟΡΑ

Ολυμπιακός – Πρωταθλητής για 45η φορά: Οι μεταγραφές που έκαναν τη ΔΙΑΦΟΡΑ

Το 45ο πρωτάθλημα στην ιστορία του Ολυμπιακού ανήκει σε πολύ μεγάλο βαθμό στους παίκτες, με τους Ελ Αραμπί, Βαλμπουενά, Σεμέδο να μπαίνουν και να δίνουν αυτό που έλειπε.

Την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος της ιστορίας του πανηγυρίζει ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν και από το ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ και κατέκτησαν και μαθηματικά τον τίτλο. Ένας τίτλος που φυσικά, σε πολύ μεγάλο μερίδιο ανήκει στους ποδοσφαιριστές των “ερυθρολεύκων”.

Έδειξαν σοβαρότητα, αυτοσυγκέντρωση, κατάφεραν να εστιάσουν στο στόχο της κατάκτησης του τίτλου και όπως φαίνεται, το πήραν και πιο εύκολα απ’ ότι πολλοί περίμεναν.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ
Ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι του 2019, φρόντισε να φέρει στην Ελλάδα παίκτες που αποδεδειγμένα έκαναν τη διαφορά. Και έχει τεράστια σημασία, όταν σου βγαίνουν μεταγραφές. Όταν δεν κάνεις λάθος. Βλέπετε υπήρχε μια μεγάλη ιδιαιτερότητα και αυτή δεν ήταν άλλη από το σοβαρό τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη. Εκεί, κλήθηκε να παίξει ο Ματιέ Βαλμπουενά που θεωρητικά, είχε έρθει για να βοηθήσει στα άκρα. Ο Γάλλος σήκωσε το βάρος και έκανε τη διαφορά.

Με 21 συμμετοχές, 6 γκολ και 12 ασίστ σε κανονική διάρκεια πρωταθλήματος και πλέι οφ, ήταν καταλυτικός παράγοντας για να τα καταφέρει η ομάδα. “Έφτιαξε” τους συμπαίκτες του και φυσικά μόνο τυχαίο δεν ήταν ότι η διοίκηση προχώρησε στην πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του. Για τον Ολυμπιακό ο τραυματισμός του Φορτούνη και ο τρόπος που ο Βαλμπουενά τον αντικατέστησε, ήταν “κλειδί” στην πορεία για τον τίτλο. Στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων με την τεράστια εμπειρία του ο Γάλλος, που ήταν από τους καλύτερους παίκτες του πρωταθλήματος.

20 ΓΚΟΛΑΡΕΣ Ο ΕΛ ΑΡΑΜΠΙ
Ο Μαροκινός επιθετικός ήρθε στην Ελλάδα από το Κατάρ και δεν είναι ψέμα πως υπήρχαν επιφυλάξεις για την κατάστασή του. Θυμηθείτε ότι το δίλημμα ήταν “Μπεργκ ή Ελ Αραμπί” και τελικά επιλέχθηκε ο δεύτερος. Ο Ελ Αραμπί κατάφερε να δώσει αυτό που έλειπε από την ομάδα. Αυτό που αν θέλετε δεν είχε πέρσι. Ναι, φιλότιμος ο Γκερέρο, μαχητής ο Χασάν που τον γουστάρει και ο Μαρτίνς, αλλά αυτός ο τύπος, ήρθε εδώ και φώναξε, “μάγκες εγώ είμαι σέντερ φορ άλλου επιπέδου, μείνετε ήσυχοι”.

Έχει βάλει 20 γκολάρες. Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, αλλά τα γκολ του είχαν ξεχωριστή ομορφιά. Κι αφήνω εκτός αναφοράς τα ευρωπαϊκά του, που ήταν παντού στα δύσκολα. Ο Ελ Αραμπί έδωσε στον Ολυμπιακό αυτό που του έλειπε. Το εύκολο γκολ. Πηγαίνει η μπάλα μια φορά στην περιοχή και ξέρεις ότι έχει πολλές πιθανότητες να τη στείλει στα δίχτυα. Παίκτης που παίζει έξοχα στην πλάτη της κάθε άμυνας, που μπορεί με τις κινήσεις του να «”κοιμίζει” τους αντίπαλους στόπερ.

Εξαιρετική επιλογή, σίγουρα ο Ολυμπιακός του οφείλει πολλά στη φετινή σεζόν. Και το γεγονός ότι ακόμη και τώρα που ο Μαρτίνς θέλει να κρατήσει τον Χασάν, επιμένει με τον Ελ Αραμπί ως βασικό, λέει πολλά. Τη δουλειά του θέλει να κάνει, να παίρνει νίκες και ξέρει ότι αυτός μπορεί να του δώσει τα εύκολα γκολ.

“ΒΡΑΧΟΣ” ΠΑΡΑ ΤΑ… ΔΙΚΑ ΤΟΥ
Πέρσι τέτοιες ημέρες, ο Ολυμπιακός έφερνε στην Ελλάδα τον Ρούμπεν Σεμέδο. Έναν στόπερ που λίγο διάστημα πριν είχε περάσει ακόμη και από τη φυλακή. Έναν αμυντικό που ήρθε στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό για να κάνει τη δική του επανεκκίνηση. Και ο Σεμέδο, έβαλε πλάτη. Ναι, είχε τα… θέματά του, αλλά δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο Ολυμπιακός μαζί του δεν άλλαξε επίπεδο στους στόπερ. Βοήθησε πολύ και τον Μπα που ‘κούμπωσε” μια χαρά δίπλα του και βγήκε μια ακόμη μεταγραφή του καλοκαιριού στον Ολυμπιακό.

Λένε πως ο κεντρικός άξονας, παίζει καταλυτικό ρόλο στο ποδόσφαιρο. Τερματοφύλακα καλό ο Ολυμπιακός είχε, τον Σα. Τον κράτησε με αγορά και αυτόν το περασμένο καλοκαίρι… Στόπερ βρήκε τον Σεμέδο, “δεκάρι” πήρε τον Βαλμπουενά και στην κορυφή τον Ελ Αραμπί. Τα αποτελέσματα, τα είδαν όλοι. Και εκτιμώ πως όποια ομάδα και αν είσαι, τον καλό παίκτη τον αναγνωρίζεις. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

ΟΙ… ΠΑΛΙΟΙ ΗΤΑΝ ΕΔΩ
Το βασικό στοίχημα σε μια ομάδα, είναι να μπορέσεις να πλαισιώσεις τους παλιούς με τις μεταγραφές σου. Κι αυτόν τον… γάμο, ο Μαρτίνς τον έκανε μια χαρά. Ο Σα στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, άλλο τι θα γίνει μελλοντικά. Ο Ελαμπντελαουί δεξιά, ήταν ώριμος, σοβαρός, δεν έβγαλε τραυματισμούς. Ο Τσιμίκας αριστερά, μόνο βελτίωση είχε από ματς σε ματς. Ανέβασε τις μετοχές του για καλά και ο Ολυμπιακός είχε ένα αριστερό μπακ που αλώνιζε. Που ανεβοκατέβαινε στην πλευρά και έκανε άπαντες να υποκλιθούν στην κλάση του.

Στη μεσαία γραμμή, στα κρίσιμα ο Μαρτίνς πήγε με Μπουχαλάκη, Καμαρά και Γκιλιέρμε. 27, 26 και 23 ματς αντίστοιχα στη φετινή διαδρομή, καθώς ο Βραζιλιάνος είχε να αντιμετωπίσει και τον τραυματισμό του στην Τρίπολη, τον Δεκέμβρη του 2019. Κι αυτή, κομβικότατη φάση. “Πάγωσαν” όλοι τότε, αλλά τελικά έλειψε ένα μήνα και γύρισε μια χαρά… Αυτή η τριάδα στο κέντρο, έκανε… ζημιές, όσο και αν κάποιοι είχαν τις αμφιβολίες τους. Ταίριαξαν εξαιρετικά, ο καθένας πήρε τα μέτρα του μέσα στο γήπεδο, ήξερε τι πρέπει να κάνει. Τα αποτελέσματα, φάνηκαν ακόμη και χθες στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, όπως φυσικά και στα προηγούμενα ματς.

“Στρατιώτης”και πολύτιμο εργαλείο για τον Μαρτίνς, ο Γιώργος Μασούρας. Δεξιά, αριστερά, όπου του έλεγε, με 27 συμμετοχές (στις 20 βασικός) και 7 γκολ. Μια τίμια μεταγραφή πέρσι τον Ιανουάριο από τον Πανιώνιο που όχι μόνο έβγαλε τα λεφτά της, αλλά έδωσε πολύτιμες λύσεις στον Μαρτίνς. Εδώ, πρέπει να επισημάνουμε κάτι.

Είχε μεγάλη σημασία η συνδρομή του Μασούρα, γιατί ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να έχει τον Χριστοδουλόπουλο που γύρισε και έπαιξε πέντε ματς ως αλλαγή, αλλά και τον Σουντανί που ήταν ο μεγάλος άτυχος. Με 7 γκολ σε 19 ματς και εκτός ευρωπαϊκής λίστας, έδωσε λύσεις, αλλά ήταν ο άτυχος της χρονιάς…

Άφησα για το τέλος τον Ποντένσε. Με 15 ματς στο πρωτάθλημα μέχρι να φύγει για την Γουλβς, ήταν μια αξιόπιστη λύση και βοήθησε στο να “χτίσει” ο Ολυμπιακός τη διαδρομή του για το 45ο πρωτάθλημα. Έχει και αυτός το μερίδιό του, ανεξάρτητα αν θα είναι αντίπαλος στις 5 ή 6 Αυγούστου για το Europa League.

Πηγή: sport24.gr

The post Ολυμπιακός – Πρωταθλητής για 45η φορά: Οι μεταγραφές που έκαναν τη ΔΙΑΦΟΡΑ appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top