ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ: 'Κλειδώνουν' 2 ονόματα - Ψίθυροι για συνεργασία ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ, ρυθμιστές οι Οικολόγοι

ΔΗΜΑΡΧΙΑ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ: 'Κλειδώνουν'  2 ονόματα - Ψίθυροι για συνεργασία ΑΚΕΛ - ΔΗΚΟ, ρυθμιστές οι Οικολόγοι

Στη μάχη για την Δημαρχία της Αγλαντζιάς ρίχνονται και πάλι τα κόμματα, μετά και την υπουργοποίηση του Χαράλαμπου Πετρίδη, με 2 ονόματα να θεωρούνται δεδομένα μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Γιώργος Τάττης

Σε ένα πρώτο επίπεδο, η υποψηφιότητα του πρώην Δημάρχου Αγλαντζιάς Κώστα Κόρτα εκ μέρους του ΔΗΚΟ θεωρείται βέβαιη, με την σχετική ανακοίνωση να αναμένεται σήμερα Τετάρτη (01/07) το απόγευμα, όπου και θα συνέλθει η Επαρχιακή Επιτροπή του κόμματος. Σημειώνεται εδώ πώς έχει ήδη ξεκινήσει ένας κύκλος διαβουλεύσεων για να εξευρεθεί και στήριξη από άλλους κομματικούς σχηματισμούς.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, φαίνεται να υπάρχουν θετικά μηνύματα από πλευράς ΑΚΕΛ, χωρίς όμως να θεωρείται τίποτα σίγουρο. Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Κόρτας διετέλεσε Δήμαρχος Αγλαντζιάς στην θητεία που προηγήθηκε του κ. Χαράλαμπου Πετρίδη. Το 2016 ήταν εκ νέου υποψήφιος, με την στήριξη ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

Το ΑΚΕΛ, με τη σειρά του, κρατά κλειστά τα χαρτιά του, όπου για την ώρα, «προχωρούν οι διαδικασίες που ακολουθεί το κόμμα στη βάση του καταστατικού του και οι συζητήσεις σε τοπικό επίπεδο». Όπως επίσης πληροφορούμαστε, έχει προγραμματιστεί συνέλευση της Συμπλεγματικής Οργάνωσης την άλλη εβδομάδα.

Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, δήλωσε στο ThemaOnline πως «μελετώνται όλα τα ενδεχόμενα, χωρίς να αποκλείονται και οι συνεργασίες, εάν μπορούν να επιτευχθούν».

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η υποψηφιότητα της Αναπληρώτριας Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίας Βασιλειάδου, είναι δεδομένη. Όπως φαίνεται, το Πολιτικό Γραφείο προκρίνει ομόφωνα την εν λόγω υποψηφιότητα, αν και ακόμη αναμένονται οι διαβουλεύσεις με την Τοπική Επιτροπή της Αγλαντζιάς, όπου θα εισακουστούν και οι απόψεις των μελών της περιοχής.

Στην ΕΔΕΚ, φαίνεται να μην βλέπουν θετικά την υποψηφιότητα του Κώστα Κόρτα, καθώς δεν πήρε και την ανάλογη δυναμική στις προηγούμενες εκλογές, παρά την στήριξη 3 κομμάτων.

Τελος, το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, το οποίο είχε μια δυναμική παρουσία στις προηγούμενες εκλογές με την Έφη Ξάνθου, μπήκε στον χορό των συζητήσεων με αξιώσεις. Θα τεθούν στα αρμόδια όργανα όλα τα ενδεχόμενα, ακόμη και αυτό της συνεργασίας.

Πληροφορίες της ιστοσελίδας μας λένε ότι, εάν θα υπάρξει αυτόνομη κάθοδος, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι αυτή της Έφης Ξάνθου. Εντούτοις, καλές πιθανότητες υπάρχουν και για στήριξη της Μαρίας Βασιλειάδου, αφού «πέσουν στο τραπέζι» οι σωστοί όροι για μια εποικοδομητική συνεργασία.

Φυσικά, αναμένονται με αγωνία και οι αποφάσεις του ΔΗΣΥ. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο αργά το βράδυ - Εξετάζεται το ενδεχόμενο να προκλήθηκε από ρίψη πυροτεχνημάτων

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί



LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE - Δημοτικές Εκλογές: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top