ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Αβέρωφ - Γιολίτη: Οι προτεραιότητες του Υπ. Δικαιοσύνης στο επίκεντρο - VIDEO

Συνάντηση Αβέρωφ - Γιολίτη: Οι προτεραιότητες του Υπ. Δικαιοσύνης στο επίκεντρο - VIDEO

Με τη νέα Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Έμιλυ Γιολίτη συναντήθηκε την Δευτέρα (6/7) στα γραφεία του Δημοκρατικού Συναγερμού ο Πρόεδρος κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, στην παρουσία και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου κ. Νίκου Τορναρίτη αλλά και του Εκπροσώπου Τύπου του κόμματος κ. Δημήτρη Δημητρίου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Νεοφύτου και η κ. Γιολίτη προέβησαν σε δηλώσεις.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, τόνισε τα εξής:

«Με χαρά υποδεχτήκαμε σήμερα τη νέα Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Έμιλυ Γιολίτη μαζί με τους συνεργάτες μου. Έχουμε ενημερωθεί για τις προτεραιότητες που θέτει. Θέλουμε δηλώσουμε και δημόσια τη στήριξή μας στο έργο που αναλαμβάνει, εκφράζοντας τη θέση ότι εμείς είμαστε βεβαιότατοι για την επιτυχία της. Αγαπητή Υπουργός, αναλαμβάνετε ένα σημαντικότατο χαρτοφυλάκιο που έχει να κάνει με τη Δικαιοσύνη. Αυτό που ζητά ο μέσος πολίτης. Την ισονομία και την ισοπολιτεία. Είμαι βέβαιος πως μέσα από τη μεταρρύθμιση που αναλαμβάνετε να συνεχίσετε να προωθείτε και εύχομαι και η Βουλή πολύ σύντομα να ψηφίσει αυτούς τους νόμους για τη μεταρρύθμιση, να γίνει πράξη ο εκσυγχρονισμός της Δικαιοσύνης. Γιατί Δικαιοσύνη που καθυστερεί δεν είναι Δικαιοσύνη. Χαιρετίζουμε και στηρίζουμε τις άλλες δυο προτεραιότητές σας. Τη μάχη κατά των ναρκωτικών.

Μιλήσατε για τον έφηβο γιο σας. Έχω κι εγώ παιδί και όπως η κάθε οικογένεια θέλουμε τα παιδιά μας μακριά από τους κινδύνους των ναρκωτικών. Και όταν η Πολιτεία έχει την αποφασιστικότητα, μπορούμε να κερδίσουμε κι αυτή τη μάχη για τα παιδιά μας. Όπως επίσης είναι κρίμα να χάνουμε νέους ανθρώπους και συνανθρώπους μας άδικα στην άσφαλτο, λόγω των οδικών δυστυχημάτων. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία και θα έχετε το Δημοκρατικό Συναγερμό στο πλευρό σας, για τις μεταρρυθμίσεις που προωθείτε στο Υπουργείο σας».

Η Υπουργός Δικαιοσύνης από την πλευρά της τόνισε τα εξής:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, τον φίλο Αβέρωφ Νεοφύτου για την πρόσκληση σήμερα. Είχαμε την ευχέρεια να ανταλλάξουμε απόψεις για τα μεγάλα, ανοιχτά θέματα της Δικαιοσύνης του τόπου μας. Πεποίθησή μας είναι ότι πρέπει  να τρέξουμε τάχιστα να υλοποιήσουμε το κυβερνητικό πρόγραμμα. Υπάρχουν μεγάλα ανοιχτά ζητήματα ειδικά όσον αφορά τη μεταρρύθμιση. Συζητήσαμε όπως είπε ο φίλος Αβέρωφ, τις προτεραιότητες του Υπουργείου. Χαίρομαι που και ο φίλος Αβέρωφ συμφωνεί πως χρειάζονται ευρύτατες συναινέσεις για να προωθήσουμε τη Δικαιοσύνη και να παραδώσουμε το κράτος δικαίου που υποσχεθήκαμε και δικαιούνται οι πολίτες μας».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top