ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση ΥΠΕΣ με Ένωση Κατεχόμενων Δήμων: Οι τουρκικές απειλές και το ενδεχόμενο ανοίγματος της περιφραμγένης Αμμοχώστου στο επίκεντρο

Συνάντηση ΥΠΕΣ με Ένωση Κατεχόμενων Δήμων: Οι τουρκικές απειλές και το ενδεχόμενο ανοίγματος της περιφραμγένης Αμμοχώστου στο επίκεντρο

Την ανησυχία των κατεχόμενων δήμων για τις διαρκείς τουρκικές απειλές, προκλήσεις και παρανομίες στην περιοχή μας, όσο και για το ενδεχόμενο ανοίγματος της περιφραγμένης περιοχής της Αμμοχώστου, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κατεχόμενων Δήμων, Δήμαρχος Κυθρέας, Πέτρος Καρεκλά, σε χθεσινή (9/7) συνάντηση που είχε η Επιτροπή με τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή.

Σημερινή (10/7) ανακοίνωση της Ένωσης Δήμων αναφέρει ότι, η Επιτροπή ανέπτυξε στον Υπουργό και τις γενικές θέσεις της Επιτροπής σχετικά με το πολιτικό μας πρόβλημα, με ιδιαίτερη έμφαση στο δικαίωμα επιστροφής των προσφύγων και των απογόνων τους στη σήμερα κατεχόμενη περιοχή, υπό συνθήκες ασφάλειας, ελευθερίας και σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του κάθε πολίτη.

 Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα προβλήματα που οι Κατεχόμενοι Δήμοι αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους  και στην επιτέλεση του πολύμορφου τους έργου (κυρίως στο τομέα της διαφώτισης) αλλά και προβλήματα υποστελέχωσης που ορισμένοι Δήμοι έχουν, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 
 
Συζητήθηκε ακόμα και το θέμα λειτουργίας ενός «Ταμείου Αλληλεγγύης», προς όφελος των εκτοπισμένων και προς αποτροπή πώλησης περιουσιών στα κατεχόμενα, θέση που υποστηρίζουν και τα πολιτικά κόμματα με τα οποία είχε ήδη πραγματοποιήσει συναντήσεις η Επιτροπή.
 
Ο Υπουργός εξέφρασε τη συμπαράσταση και εκτίμησή του στο δύσκολο και αξιέπαινο έργο που οι Κατεχόμενοι Δήμοι υπό δύσκολες συνθήκες επιτελούν και εκδήλωσε την πρόθεσή του για στενή συνεργασία και αποτελεσματική συνδρομή και υποσχέθηκε ότι τα θέματα που τέθηκαν από την Επιτροπή θα μελετηθούν το ταχύτερο με τη δέουσα σοβαρότητα ώστε να υπάρξει πρόοδος στην επίλυση προβλημάτων, αναφέρεται τέλος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top