ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΒΕΛΓΙΟ: Δεν περνάει στην επόμενη φάση άρσης μέτρων COVID19 - Προετοιμασία για δεύτερο κύμα

ΒΕΛΓΙΟ: Δεν περνάει στην επόμενη φάση άρσης μέτρων COVID19  - Προετοιμασία για δεύτερο κύμα

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας του Βελγίου δεν έδωσε το πράσινο φως για την επόμενη φάση της άρσης των μέτρων του "lockdown", όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (15/7) η Πρωθυπουργός της χώρας.

Συγκεκριμένα η Πρωθυπουργός σε δημοσιογραφική διάσκεψη μετά τη συνεδρίαση υπενθύμισε την απόφαση για τον υποχρεωτικό χαρακτήρα της μάσκας στα καταστήματα από τις 11 Ιουλίου. «Η μάσκα έχει γίνει εργαλείο στην καθημερινή μας ζωή.Όσοι δεν συμμορφώνονται με αυτήν την υποχρέωση αντιμετωπίζουν κυρώσεις», δήλωσε η Sophie Wilmès.

Η ίδια εξήγησε ότι «έχουμε δει από τις αρχές Ιουλίου μια ανάκαμψη στον ιό. Οι αριθμοί αυξήθηκαν κατά 8%. Το GEES λέει ότι το ποσοστό αναπαραγωγής του ιού έχει πάει πάνω από το 1. Η επιδημία αυξάνει σε δύναμη και αυτό δεν είναι καλό. Την επόμενη Πέμπτη, 23 Ιουλίου, θα δούμε αν η κατάσταση μας επιτρέπει να προχωρήσουμε», τόνισε.

«Επομένως, μέχρι την επόμενη εβδομάδα οι αρχές θα εξετάσουν αν θα δώσουν το πράσινο φως ή όχι στην έναρξη της 5ης  φάσης της άρσης των μέτρων. Προς το παρόν, δεν υπάρχει αλλαγή. Όσον αφορά τις προσωπικές επαφές, ως εκ τούτου τηρούμε πάντα τον κανόνα των 15 επαφών, την εβδομάδα», είπε. «Ωστόσο, θα συνεχίσουμε το έργο τις επόμενες μέρες όπως σε σχέση με την επανάληψη δραστηριοτήτων νυχτερινής ζωής που παραμένει πολύ ευαίσθητη από άποψη υγείας», πρόσθεσε.

«Αυτές οι δραστηριότητες θεωρούνται 'superspeader events'», σημείωσε.  Η Πρωθυπουργός του Βελγίου ξεκαθάρισε ότι μόνο όταν η κατάσταση της υγείας σταθεροποιηθεί πραγματικά θα αρθούν τα μέτρα σε αυτό τον τομέα.

Η κ. Wilmès ανακοίνωσε ακόμη ότι το Βέλγιο προετοιμάζεται για ένα πιθανό νέο κύμα με τη διενέργεια 30.000 ως 40.000 τεστ ημερησίως ως τον Οκτώβρη.

Τέλος, η Sophie Wilmes ανέφερε ότι «έχουμε επίσης βελτιώσει το σχέδιο έκτακτης ανάγκης σε νοσοκομεία και οι περιφέρειες συνεχίζουν να τελειοποιούν τη στρατηγική παρέμβασής τους σε περίπτωση επιδημιολογικών εστιών, ιδίως μέσω κινητών μονάδων που είναι έτοιμες να παρέμβουν πολύ γρήγορα».

Η Πρωθυπουργός της χώρας εκτιμά ότι μέχρι τα τέλη Αυγούστου, το Βέλγιο θα διαθέτει 200 ​​εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες, 33 εκατομμύρια μάσκες τύπου FFP2 και 5 εκατομμύρια μάσκες υφάσματος.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top