ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ: Χειροπέδες σε δέκα γυναίκες μετά από παρακολούθηση πτήσης - Κύκλωμα τέλεσης εικονικών γάμων διερευνά η Αστυνομία

ΚΥΠΡΟΣ: Χειροπέδες σε δέκα γυναίκες μετά από παρακολούθηση πτήσης - Κύκλωμα τέλεσης εικονικών γάμων διερευνά η Αστυνομία

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας κρατούνται από την Κυριακή (19/7)  δέκα γυναίκες, οι οποίες φέρονται να έφτασαν στην Κύπρο για να τελέσουν εικονικούς γάμους με υπηκόους τρίτων χωρών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ύστερα από αξιολόγηση πληροφορίας ότι γυναίκες θα έφταναν στην Κύπρο από το εξωτερικό για τέλεση εικονικών γάμων, μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ) Αρχηγείου μαζί με την ΥΑΜ Λάρνακας και Λευκωσίας, συμμετείχαν σε επιχείρηση στο αεροδρόμιο Λάρνακας.

Η πτήση έφτασε χθες το απόγευμα και σ’ αυτήν εντοπίστηκαν οι δέκα γυναίκες. Οι πέντε από αυτές ανέφεραν στην Αστυνομία πως ταξίδεψαν στην Κύπρο αφού άλλο πρόσωπο πλήρωσε τα αεροπορικά εισιτήρια και τους υποσχέθηκε χρηματική αμοιβή προκειμένου να τελέσουν εικονικούς γάμους με υπηκόους τρίτων χωρών.
 
Τέσσερις από τις γυναίκες ανέφεραν στην Αστυνομία ότι τα αεροπορικά τους εισιτήρια αγοράστηκαν από γυναίκα ομοεθνή τους, ενώ για τη δέκατη δεν φαίνεται να προέκυψε οτιδήποτε.
 
Από τις δέκα γυναίκες λήφθηκαν συνεντεύξεις από εξειδικευμένα μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Εμπορίας Προσώπων της Αστυνομίας για να διαπιστωθεί κατά πόσον επρόκειτο για θύματα εμπορίας προσώπων, ωστόσο κρίθηκε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν κάτι τέτοιο.
 
Η Αστυνομία απαγόρευσε στις γυναίκες την είσοδο στην Κυπριακή Δημοκρατία και παραμένουν σε ειδικό χώρο στο αεροδρόμιο Λάρνακας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για κύκλωμα που ασχολείται με εικονικούς γάμους ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις εξετάσεις.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top