ΔΙΕΘΝΗ

Ξεπέρασαν τα 200.000 κρούσματα από τον κορωνοϊό στην Κολομβία, η κατάσταση διεθνώς

Ξεπέρασαν τα 200.000 κρούσματα από τον κορωνοϊό στην Κολομβία, η κατάσταση διεθνώς

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην Κολομβία ξεπέρασαν τα 200.000 τη Δευτέρα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, ενώ οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έφθασαν τους 6.929 την ώρα που το lockdown που επιβλήθηκε μήνες πριν για να επιβραδυνθεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού συνεχίζεται στο κράτος των Άνδεων.

 

Αύξηση θανάτων και κρουσμάτων καταγράφονται και στις ΗΠΑ, στην Αργεντινή, στο Μεξικό, στο Ισραήλ, στη Γερμανία, στην Αυστραλία. Στο μεταξύ, οι ισπανικές αρχές συνέχισαν να επαναφέρουν περιορισμούς στην προσπάθειά τους να σταματήσουν την επανεμφάνιση κρουσμάτων, ενώ ένας γιατρός των επειγόντων περιστατικών, 32 ετών, πέθανε στον Λίβανο από επιπλοκές. Στη Βραζιλία ξεπεράστηκε το όριο των 80.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.


Κολομβία

Οι υγειονομικές αρχές της Κολομβίας έχουν πλέον καταγράψει 204.005 κρούσματα, αριθμό πάντως αρκετά χαμηλότερο από εκείνους που έχουν ανακοινωθεί σε χώρες όπως η Βραζιλία, το Περού, το Μεξικό και η Χιλή - κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής τα οποία συγκαταλέγονται στη δεκάδα των κρατών με τους περισσότερους ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον SARS-CoV-2 στον πλανήτη.

Η κυβέρνηση της Κολομβίας εκτιμά ότι η κορύφωση της πανδημίας θα καταγραφεί τον Αύγουστο. Σε αρκετές πόλεις, ιδίως στην πρωτεύουσα Μπογοτά, οι κλίνες στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι σχεδόν πλήρεις.

Η καραντίνα που κήρυξε στα τέλη Μαρτίου ο πρόεδρος Ιβάν Ντούκε αναμένεται να αρθεί την 1η Αυγούστου.

Αργεντινή

Οι αρχές της Αργεντινής ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα ότι κατέγραψαν αριθμό ρεκόρ 113 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, εξέλιξη που αύξησε στους 1.373 τον συνολικό αριθμό της πανδημίας του κορωνοϊού αφότου άρχισε να εξαπλώνεται στη χώρα της Λατινικής Αμερικής.

Ο αριθμός αυτός ανακοινώθηκε την ώρα που το Μπουένος Άιρες άρχισε να αίρει κάποιους από τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί στο πλαίσιο της υποχρεωτικής καραντίνας δύο εβδομάδων στην πρωτεύουσα και την περιφέρειά της, περιοχή όπου συγκεντρώνεται το 90% των κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Περίπου 14 από τα 44 εκατομμύρια των κατοίκων της Αργεντινής ζουν στο Μπουένος Αιρες και τα περίχωρά του, όπου επιβλήθηκε καραντίνα από την 1η ως τη 17η Ιουλίου. Παρά την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων, οι αρχές προχώρησαν στην άρση ορισμένων περιορισμών, εξαιτίας της κόπωσης του πληθυσμού και της ανάγκης επανεκκίνησης της οικονομίας, που βρίσκεται σε ύφεση ήδη εδώ και δυο χρόνια.

ΗΠΑ

Για έβδομη συνεχόμενη ημέρα, στις ΗΠΑ καταγράφηκαν πάνω από 60.000 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως χθες Δευτέρα στις 20:30 (τοπική ώρα 03:30 σήμερα ώρα Κύπρου).

Οι 61.288 νέες μολύνσεις σε μία ημέρα αυξάνουν σε πάνω από 3,82 εκατομμύρια το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα αφότου άρχισε να εξαπλώνεται η πανδημία του κορωνοϊού. Ο SARS-CoV-2 προσέβαλε για πρώτη φορά τον άνθρωπο στην Κίνα τον Δεκέμβριο, προτού αρχίσει να εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς σε όλο τον κόσμο.

Εξάλλου, τις προηγούμενες 24 ώρες ακόμη 448 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 στις ΗΠΑ, με τη χώρα να θρηνεί πλέον 140.922 νεκρούς συνολικά, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει η σχολή ιατρικής της Βαλτιμόρης.

Οι ΗΠΑ, που υφίστανται μακράν το σκληρότερο χτύπημα από την πανδημία του κορωνοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο, καταγράφουν καθημερινά πάνω από 60.000 κρούσματα επί μία εβδομάδα, με τον υψηλότερο αριθμό, 77.638 μολύνσεις, να σημειώνεται την Παρασκευή.

Στο μεταξύ, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι η χρήση μάσκας ενάντια στον κορωνοϊό αποτελεί μια "πατριωτική" χειρονομία, αφού για καιρό διατυπώνει διφορούμενες θέσεις σε αυτό το ευαίσθητο ζήτημα.

"Πολλοί άνθρωποι λένε ότι είναι πατριωτικό να φοράτε μάσκα όταν είναι αδύνατο να κρατήσετε κοινωνική αποστασιοποίηση. Και κανείς δεν είναι περισσότερο πατριώτης από όσο εγώ", έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σε ένα tweet, που συνοδεύεται από μια φωτογραφία που απεικονίζεται ο ίδιος να φορά μάσκα.

Εξάλλου, ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών με την COVID-19 στα νοσοκομεία του Λος Άντζελες έσπασε ρεκόρ το Σαββατοκύριακο, θορυβώντας τις αρχές της μεγαλούπολης, ειδικά εξαιτίας του υψηλού ποσοστού των μολύνσεων μεταξύ νέων ενηλίκων.

Στη Φλόριντα, άλλη εστία της πανδημίας του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, η υγειονομική κρίση συνεχίζει να επιδεινώνεται και πλέον δεν απέμενε διαθέσιμο χθες Δευτέρα παρά το 18% των κλινών σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ).

Η κομητεία του Λος Άντζελες, στην οποία ζουν δέκα εκατομμύρια κάτοικοι, κατέγραψε 2.216 εισαγωγές σε νοσοκομεία ασθενών που έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν 2.193 εισαγωγές και καταγράφηκε τη 15η Ιουλίου.

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή, το 26% βρίσκεται σε ΜΕΘ και το 19% είναι διασωληνωμένο σε μηχανήματα τεχνητής υποστήριξης της αναπνοής.

Στη Φλόριντα πάνω από 9.500 που πάσχουν από την COVID-19 βρίσκονταν στα νοσοκομεία χθες Δευτέρα, ενώ πάνω από 10.300 νέα κρούσματα διαγνώστηκαν μέσα σε 24 ώρες. Η πολιτεία θρηνεί πάνω από 5.000 θανάτους.

Μεξικό

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι το προηγούμενο 24ωρο κατέγραψε 301 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 5.172 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει ως εδώ τους 39.485 θανάτους επί συνόλου 349.396 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Ισραήλ

Το Υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι κατέγραψε έξι θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 1.714 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει τους 415 νεκρούς επί συνόλου 52.003 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε σε 264 από το σύνολο των 664. Ο αριθμός των λεγόμενων ενεργών κρουσμάτων αυξήθηκε σε 29.434, επίπεδο που αποτελεί ρεκόρ.

Στον αντίποδα, άλλοι 479 άνθρωποι κρίθηκε πως αποθεραπεύτηκαν, με το σύνολο των πολιτών του Ισραήλ που θεωρείται ότι έχουν ιαθεί να φθάνει πλέον τους 22.154.

Γερμανία

Άλλοι τέσσερις ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, ενώ επιβεβαιώθηκαν ακόμη 522 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα να φθάνει ως τώρα τους 9.090 νεκρούς επί συνόλου 202.345 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί, σύμφωνα με τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Αυστραλία

Οι αρχές στην πολιτεία Βικτόρια, τη δεύτερη πολυπληθέστερη της Αυστραλίας, ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν τρεις νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και ακόμη 374 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 σε 24 ώρες, από 275 την προηγουμένη.

Μια γυναίκα άνω των 100 ετών, μια γυναίκα άνω των 90 ετών και μια γυναίκα άνω των 80 ετών υπέκυψαν στο σοβαρό οξύ σύνδρομο του αναπνευστικού που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, διευκρίνισε ο επικεφαλής της πολιτειακής κυβέρνησης Ντάνιελ Άντριους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Μελβούρνη.

Ως σήμερα, η πολιτεία έχει καταγράψει λίγες λιγότερες από 6.300 επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον κορωνοϊό, με άλλα λόγια περίπου τις μισές από το σύνολο των περιπτώσεων στην Αυστραλία.

Ισπανία

Οι ισπανικές αρχές συνέχισαν να επαναφέρουν περιορισμούς στην προσπάθειά τους να σταματήσουν την επανεμφάνιση κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, με την περιφέρεια της Μούρθια, στη νοτιοανατολική Ισπανία, να έχει αποφασίσει να κλείσει τις ντισκοτέκ και τα νυκτερινά μπαρ που δεν έχουν υπαίθριους χώρους.

"Νέα μέτρα για να σταματήσουν την Covid-19: απαγόρευση της νυκτερινής διασκέδασης σε κλειστούς χώρους. Μόνο στους υπαίθριους χώρους επιτρέπεται", ανακοίνωσε στο Twitter ο πρόεδρος της περιφέρειας της Μούρθια, ο Φερνάνδο Λόπεθ Μίρας, προσθέτοντας ότι απαγορεύονται επίσης συναθροίσεις άνω των 15 ατόμων.

Η παράκτια περιφέρεια ανακοίνωσε επίσης το κλείσιμο των ημερήσιων κέντρων υποδοχής ηλικιωμένων και περιορισμούς στις επισκέψεις σε ορισμένα γηροκομεία, ένα μέτρο που ανακοίνωσε το Σαββατοκύριακο η Χώρα των Βάσκων, στη βόρεια Ισπανία.

Η Ισπανία που επλήγη σκληρά από την πανδημία έχοντας επίσημα περισσότερους από 28.000 νεκρούς, μετρά στο εξής περισσότερες από 200 ενεργές εστίες, 15 από τις οποίες εντοπίστηκαν αυτό το Σαββατοκύριακο, ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ `Ιλια κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Λίβανος

Ένας γιατρός των επειγόντων περιστατικών, 32 ετών, πέθανε στον Λίβανο από επιπλοκές του νέου κορωνοϊού. Είναι ο πρώτος θάνατος στις τάξεις του ιατρικού σώματος σε μια χώρα που γνωρίζει επανεμφάνιση των κρουσμάτων μετά τη χαλάρωση των μέτρων καραντίνας.

Εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες οι αρχές καταγράφουν καθημερινά δεκάδες νέους ασθενείς που διαγιγνώσκονται με Covid-19, με μερικές ημέρες να καταγράφονται μέχρι και εκατό κρούσματα.

"Ο γιατρός Λουάι Ισμαήλ πέθανε από επιπλοκές του κορωνοϊού στο δημόσιο νοσοκομείο Ναμπίχ Μπέρι της Ναμπατίγια, στον νότο", μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ANI.

Εργαζόμενος σε άλλο νοσοκομείο του νοτίου Λιβάνου, ο γιατρός των επειγόντων περιστατικών είχε αρχίσει να παρουσιάζει τα πρώτα συμπτώματα πριν από δύο εβδομάδες, σύμφωνα με το πρακτορείο.

Ο Λίβανος έχει καταγράψει επίσημα 2.905 κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κορωνοϊό, από τα οποία 41 θάνατοι, από τότε που εμφανίστηκε η νόσος στη χώρα τον Φεβρουάριο.

Βραζιλία

Στη Βραζιλία ξεπεράστηκε το όριο των 80.000 θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς χθες Δευτέρα το υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε άλλους 632 θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες.

Η μεγαλύτερη χώρα της Λατινικής Αμερικής θρηνεί ως εδώ 80.120 νεκρούς, ενώ οι αρχές έχουν επιβεβαιώσει 2.118.646 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (+20.257 σε μία ημέρα), πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, τα οποία μεγάλο μέρος της βραζιλιάνικης επιστημονικής κοινότητας θεωρεί πως είναι πολύ υποτιμημένα σε σχέση με την πραγματικότητα.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top