ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η συνάντηση Αναστασιάδη - Μακρόν και τα ξεκάθαρα μηνύματα προς Άγκυρα

Η συνάντηση Αναστασιάδη - Μακρόν και τα ξεκάθαρα μηνύματα προς Άγκυρα

Η συνάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τα ξεκάθαρα μηνύματα προς την Άγκυρα που έστειλε ο Γάλλος Πρόεδρος, οι εξελίξεις σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο και η ανάγκη για στήριξη των μικρομεσαίων και των εργαζομένων, είναι τα κυριότερα θέματα που προβάλλονται σήμερα από τις κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Είπε τα «γαλλικά» του, στην Τουρκία», γράφει ότι τη δέσμευση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν ότι η χώρα του θα στηρίξει την επιβολή κυρώσεων εναντίον όσων (βλ.Τουρκία), παραβιάζουν ή απειλούν τον θαλάσσιο χώρο κρατών-μελών της ΕΕ, εξασφάλισε κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε μαζί του στο Παρίσι, ο πρόεδρος Αναστασιάδης. Αλλού, γράφει ότι σήμερα σφραγίζεται η βεβήλωση της Αγίας Σοφίας. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι την παραπομπή των διαγραφών δανείων πολιτικών κομμάτων και συνδεδεμένων με αυτά εταιρειών/οργανισμών στην Ad Hoc Επιτροπή, η οποία συστάθηκε για τα κόκκινα δάνεια των ΠΕΠ αποφάσισε η Επ. Ελέγχου, μετά από επιμονή του ΑΚΕΛ

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Η Γαλλία διεκδικεί λόγο και ρόλο» γράφει στο κύριο του θέμα ότι ο Μακρόν μίλησε ελληνικά και έστειλε μήνυμα στην Τουρκία, ενώ παράλληλα το Παρίσι καλεί σύνοδο των MED7 και διαμηνύει πως είναι καθοριστικής σημασίας να μην επιβάλει τους όρους της η Άγκυρα στα ανοιχτά ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου. Αλλού, γράφει πως το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου και δικαίωσε οδηγό ο οποίος διεκδικούσε αποζημιώσεις από ασφαλιστική εταιρεία. Σε άλλο του θέμα γράφει για την ανησυχία για τα ορφανά κρούσματα κορωνοϊού στην Κύπρο.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Κρέμονται όλα σε μια κλωστή», γράφει πως κρίσιμες ώρες στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς η Τουρκία δηλώνει μεν ότι θέλει διάλογο, αλλά προβαίνει σε πολεμικές κινήσεις εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου. Το επόμενο 24ωρο είναι καθοριστικό για την πορεία των εξελίξεων. Αλλού, γράφει ότι σε απόγνωση δεκάδες καρδιοπαθείς στη Λευκωσία καθώς το Καρδιολογικό τμήμα του γενικού νοσοκομείου τούς ενημέρωσε με γραπτό μήνυμα ότι τα ραντεβού που είχαν προγραμματισμένα με τους γιατρούς τους ακυρώνονται. Σε άλλο του θέμα γράφει πως σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Δώστε στήριξη σε όσους κινούν την οικονομία», γράφει στο κύριο της θέμα ότι διεύρυνση του σχεδίου που αφορά την εφάπαξ χορηγία ζητά το ΑΚΕΛ, το οποίο υποδεικνύει ότι για να υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομικής δραστηριότητας απαιτείται έμπρακτη στήριξη σε αυτούς που κινούν την οικονομία της Κύπρου, στους εργαζομένους, στους αυτοεργοδοτούμενους, στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αλλού, γράφει ότι τεταμένη παραμένει η κατάσταση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, με την Τουρκία και την Ελλάδα να βρίσκονται στο επίκεντρο της έντασης και να προβαίνουν σε στρατιωτικές, πολιτικές και διπλωματικές κινήσεις. Αλλού, γράφει πως το Υπ. Υγείας αντί να δώσει λύση στο πρόβλημα των ειδικευόμενων ιατρών, τους παραπέμπει στην ελληνική κυβέρνηση.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail» με τίτλο «Ο Μακρόν καλεί για πιο αυστηρές κυρώσεις», γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Γάλλος Πρόεδρος δήλωσε πως θα ήταν σοβαρό λάθος από πλευράς ΕΕ αν δεν δώσει απάντηση στις τουρκικές προκλήσεις. Αλλού γράφει πως ο Δήμος Πάφου σφίγγει τα λουριά σε ιδιοκτήτες καταστημάτων που μετατρέπουν τις επιχειρήσεις τους σε χώρους διαμονής, ενοικιάζοντας τους σε ξένους. Σε άλλο της θέμα γράφει για τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις διοργάνωσης γάμων.

Η εβδομαδιαία «Γνώμη» με τίτλο «Ενδονατοϊκή υπόθεση», γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ προκάλεσαν κρίση για ν ανοίξουν τον δρόμο για λύση-πακέτο Κυπριακού και ενεργειακών. Αλλού, γράφει για φίμωση από το κράτος κοινωνικών ομάδων με πρόφαση τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Σε άλλο της θέμα γράφει για την καλή, την κακή και την άσχημη Ομοσπονδία, ως λύση του Κυπριακού.

Η εβδομαδιαία «Το ποντίκι» με τίτλο «Πόσο θα τεντώσει το σχοινί ο Ερντογάν;», γράφει ότι ο Ερντογάν αναμοχλεύει επικίνδυνα τα νερά της Μεσογείου και για μια ακόμη φορά, τίθεται το ερώτημα πόσο θα τεντώσει το σχοινί για να σπάσει το σχοινί και να προκαλέσει θερμό επεισόδιο με την Ελλάδα. Αλλού, γράφει πως εβδομήντα ευρωβουλευτές, με επιστολή τους προς τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ, καταδικάζουν τη στρατιωτική δράση και τις προκλήσεις της Τουρκίας. Σε άλλο του θέμα γράφει ότι απεβίωσε ο δημιουργός του Misha, της μασκότ των Ολυμπιακών Αγώνων της Μόσχας του 1980.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top