ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Θα ληφθούν εκ νέου μέτρα - Αγνοείται Ινδός που διεγνώσθη με τον ιό

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Θα ληφθούν εκ νέου μέτρα - Αγνοείται Ινδός που διεγνώσθη με τον ιό

Μετά και τον εν μέρει ανησυχητικό αριθμό των νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που εντοπίστηκε χθες Τρίτη (29/07), ο οποίος έφθασε στα 7, εκ των οποίων τα 2 είναι ορφανά, ήδη ξεκίνησαν να ακούγονται σκέψεις για να ληφθούν κάποια αρχικά μέτρα.

Του Γιώργου Τάττη

Σκοπός φυσικά είναι να παρέμβουν καταλυτικά στις διάφορες εστίες μόλυνσης, ιδίως στην πόλη της Λεμεσού. Φυσικά, μια πιθανή αναζωπύρωση είναι πάντα ένα υπαρκτό σενάριο.

Ορατό ένα νέο τοπικό "lockdown";

Το ThemaOnline επικοινώνησε με τον Δρ. Πέτρο Καραγιάννη, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι συζητούνται κάποια μέτρα με την επιδημιολογική ομάδα.

Οι συζητήσεις είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο και ως εκ τούτου, ο Δρ. Καραγιάννης δεν γνωρίζει ακριβώς ποια θα είναι αυτά τα μέτρα.

Σε ερώτησή μας για το πότε θα ανακοινωθούν, ο Δρ. Καραγιάννης εξήγησε ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να επικυρωθούν, συνεπώς, δεν είναι ακόμη γνωστό εάν θα ανακοινωθούν αμέσως ή αν θα πάνε στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κωστρίκκης, με δηλώσεις του στο ειδησεογραφικό δελτίο του ΑΝΤ1, αποκάλυψε ότι "μετά τη συνεδρία της Παρασκευής θα τεθούν σε ισχύ επιπλέον μέτρα εφόσον τα αυξημένα κρούσματα των τελευταίων ημερών, τα οποία στην πλειοψηφία τους αφορούν τη Λεμεσό καθώς και άτομα με ταξιδιωτικό ιστορικό, θορύβησαν τους ειδικούς και όλους τους αρμόδιους".

Όμως, απέκλεισε ένα ενδεχόμενο τοπικού "lockdown", τουλάχιστον για την ώρα. Παράλληλα, εξήγησε ότι συζητείται και η επιδημιολογική κατάσταση της Ελλάδας, με την περαιτέρω ταξινόμηση κινδύνου της χώρας ανά περιοχή, να είναι ένα ορατό σενάριο που εξετάζεται από την Επιδημιολογική ομάδα.

Ινδός θετικός στον κορωνοϊό αγνοείται

Μάλιστα, ο Δρ. Καραγιάννης, μιλώντας στο ThemaOnline,  επιβεβαίωσε ότι υπάρχει περίπτωση Ινδού, ο οποίος διεγνώσθη θετικός στον ιό και δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός του ακόμη.

Όπως μας είπε χαρακτηριστικά, «η τελευταία ενημέρωση που έχω είναι ότι δεν έχει εντοπιστεί ακόμη».

Γιώργος Τάττης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top