ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πληροφορίες για τα 13 νέα κρούσματα - Τα περισσότερα στη Λεμεσό

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πληροφορίες για τα 13 νέα κρούσματα - Τα περισσότερα στη Λεμεσό

Δεκατρία νέα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 ανακοίνωσε την Τετάρτη 29/7 η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας, από σύνολο 1.725 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Πρόκειται για 7 πρόσωπα που εντοπίστηκαν θετικά μέσα από την ιχνηλάτηση επαφών ήδη ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, άλλα πέντε από ιδιωτική πρωτοβουλία, ενώ το 13ο νέο κρούσμα προέκυψε από τα Ιατρεία Δημόσιας Υγείας.

Αναλυτικά: 

ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗ ΕΠΑΦΩΝ:

4 άτομα επαφές του ζευγαριού που είχε έρθει από την Ολλανδία στις 17/7 και ανακοινώθηκαν θετικοί στον ιό στις 26/7. Όλοι Κύπριοι, χωρίς συμπτώματα. Cluster με σύνολο 6 άτομα.

2 άτομα επαφές του κρούσματος που ανακοινώσαμε στις 27/7, που με τη σειρά του ήταν επαφή του κρούσματος που είχε εντοπιστεί μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας (ανακοινώθηκε στις 24/7). Τα σημερινά κρούσματα δεν έχουν συμπτώματα. Cluster με σύνολο 5 άτομα όλα στην Λεμεσό.

1 άτομο επαφή της Φιλιππινέζας που ανακοινώθηκε στις 27/7 με πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό από τις Φιλιππίνες στις 17/7. Ήταν σε περιορισμό. Το σημερινό κρούσμα είναι ο άντρας της που επέστρεψε μαζί της από τις Φιλιππίνες. Ζουν στην Λεμεσό.

ΙΑΤΡΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ:

Πρόκειται για νοσηλευόμενη στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Της έκαναν εξέταση διότι νοσηλεύεται τακτικά λόγω θεραπειών που λαμβάνει.

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ:

1 άτομο στην Λεμεσό που έκανε το τεστ ιδιωτικά διότι είχε συμπτώματα. Είπε ότι δεν είχε επαφή με κρούσμα και δεν έχει ταξιδέψει.

2 άτομα στην Λεμεσό. Έχουν πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό από την Αγγλία στις 20/7 και έκαναν ιδιωτικά το τεστ διότι ήθελαν να μεταβούν στα κατεχόμενα.

1 άτομο που επέστρεψε από την Σαντορίνη στις 25/7. Είναι στην Λεμεσό, δεν έχει συμπτώματα και έκανε το τεστ ιδιωτικά διότι ήθελε να ελεγχθεί.

1 άτομο που είχε συμπτώματα και έκανε ιδιωτικά το τεστ, στην Λάρνακα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top