ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Υπόθεση οικιακής βοηθού: H 31χρονη μίλησε στο ThemaOnline - 'Είμαι καλά, πρέπει να παραμείνω δυνατή΄

Υπόθεση οικιακής βοηθού: H 31χρονη μίλησε στο ThemaOnline - 'Είμαι καλά, πρέπει να παραμείνω δυνατή΄

'Είμαι καλά, λυπάμαι για ό,τι έγινε, αλλά πρέπει να μείνω δυνατή' δήλωσε στο ThemaOnline η 31χρονη οικιακή βοηθός που φέρεται να κακοποιήθηκε από τον 68χρονο εργοδότη της.

Του Άντρου Ιωάννου

Την ίδια στιγμή, φαίνεται να προχωράει κανονικά με τη ζωή της, αφού σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών Κύπρου, βρήκε ήδη τη νέα της δουλειά.

Το ThemaOnline, επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών Κύπρου, Λούη Κουτρουκίδη, ο οποίος τοποθετήθηκε για το εν λόγω περιστατικό που είδε το φως της δημοσιότητας το πρωί της Τετάρτης (29/07) μετά από βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ το δικό της σχόλιο έκανε και η 31χρονη οικιακή βοηθός.

Πέραν τούτου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών μας ανέφερε ότι, η 31χρονη υποστήριζε ότι αντιμετώπιζε προβλήματα με τον 68χρονο εργοδότη από τον περασμένο Μαϊο, ενώ το τριήμερο 5-7 του Μάη, φιλοξενήθηκε σε καταφύγιο του συνδέσμου. Σύμφωνα με τον κ. Κουτρουκίδη, η ίδια δεν ήθελα να προχωρήσει σε καταγγελία στην Αστυνομία αφού δεν είχε εμπιστοσύνη στις Αρχές.

‘Είναι αστυνομικός θα μου κάνει κακό’ έλεγε χαρακτηριστικά σύμφωνα με τον κ. Κουτρουκκίδη, ενώ μετά από εκκλήσεις του τελευταίου για να καταγγείλει τον 68χρονο στην Αστυνομία, η 31χρονη επέμενε λέγοντας ότι 'και να πάω δεν θα με πιστέψουν'.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Οικιακών Βοηθών, η 31χρονη του ζήτησε βοήθεια πριν από λίγες μέρες και αποφάσισε να δημοσιεύσει τα βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα για να προκαλέσει την προσοχή του κόσμου. Ακολούθως, ο ίδιος επικοινώνησε με την Αστυνομία για να καταγγείλει την υπόθεση.

Ερωτηθείς για το πώς θα προχωρήσει η 31χρονη, ο κ. Κουτρουκίδης ανέφερε ότι το βράδυ της Πέμπτης (30/07), θα μείνει στο καταφύγιο του Συνδέσμου, ενώ από την Παρασκευή (31/07) θα ξεκινήσει στη νέα της δουλειά. 'Μετά από την προβολή που πήρε το θέμα, πολλοί με πήραν τηλέφωνο για να την εργοδοτήσουν' πρόσθεσε.

Κληθείς να σχολιάσει την γενικότερη εικόνα με τις οικιακές βοηθούς στην Κύπρο, ο κ. Κουτρουκίδης τόνισε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα αφού οι κοπέλες δεν γνωρίζουν τα δικαιώματα τους. Σημείωσε δε, ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κακοποίησης ωστόσο οι κοπέλες δεν έχουν μαρτυρία για να προβούν σε καταγγελία.

Θυμίζουμε ότι ο 68χρονος πρώην λοχίας της Αστυνομίας, και εργοδότης της 31χρονης, οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, το οποίο έκρινε πως ο ύποπτος δεν θα επηρεάσει τις αστυνομικές έρευνες κι έτσι διέταξε την απελευθέρωσή του υπό περιοριστικούς όρους. Πέραν τούτου, παρέδωσε τα ταξιδιωτικά του έγγραφα και κατέβαλε το ποσό των 5.000 ευρώ ως εγγύηση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top