ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: Σημαντικός ο έγκαιρος εντοπισμός των 30 κρουσμάτων - 1.000 ελέγχοι την ημέρα

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ: Σημαντικός ο έγκαιρος εντοπισμός των 30 κρουσμάτων - 1.000 ελέγχοι την ημέρα

Το Υπουργείο Υγείας θεωρεί σημαντικό τον έγκαιρο εντοπισμό των 30 νέων περιστατικών της νόσου COVID-19, που προέκυψαν από την εργαστηριακή εξέταση δειγμάτων, που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Λειτουργός Τύπου του αρμόδιου Υπουργείου, Μαργαρίτα Κυριάκου, η οποία υπογράμμισε ότι αυτός είναι και ο λόγος που διεξάγονται αυξημένοι έλεγχοι στα αεροδρόμια, ώστε να εντοπίζονται τα θετικά κρούσματα και να εμποδίζεται η μετάδοση του ιού στην κοινότητα. 

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση, που εξέδωσε πριν από λίγο το Υπουργείο Υγείας, για τα 30 νέα  περιστατικά, η κ. Κυριάκου είπε ότι ο λόγος που αυξήθηκαν οι έλεγχοι από 300 σε 600 και μετά σε 1.000 ανά ημέρα ήταν για να γίνεται εφικτός ο εντοπισμός των κρουσμάτων κατά την άφιξή τους και πριν να βγουν στην κοινότητα, ώστε να υπάρξει μετάδοση.
 
Σημειώνεται ότι τα 17 άτομα εντοπίστηκαν από πτήση που έφτασε από την Μύκονο στις 22 Αυγούστου και η πλειοψηφία των ατόμων συνδέονται μεταξύ τους, τα 10 άτομα εντοπίστηκαν από πτήση που έφτασε από το Άμστερνταμ στις 23 Αυγούστου και τα 3 άτομα εντοπίστηκαν από πτήση που έφτασε από το Λονδίνο στις 23 Αυγούστου.
 
Όπως είπε η κ. Κυριάκου «η διερεύνηση όλων των περιστατικών έχει αρχίσει, ενώ  η ιχνηλάτησή τους συνεχίζεται».

Κάλεσε εκ νέου το κοινό να είναι προσεκτικό όταν επιστρέφει από ταξίδι, σημειώνοντας πως «αν έχουν συμπτώματα, ακόμα και αν βγει αρνητικό το τεστ στο αεροδρόμιο, να επικοινωνούν με τον Προσωπικό τους Ιατρό».

«Υπήρξαν», πρόσθεσε, «περιστατικά τις τελευταίες μέρες, που ήρθαν από ταξίδι και μετά από 2 με 3 ημέρες παρουσίασαν συμπτώματα. Άσχετα αν το τεστ που γίνεται στο αεροδρόμιο βγαίνει αρνητικό μπορεί να εκδηλώσουν συμπτώματα τις επόμενες μέρες, οπότε οποιαδήποτε στιγμή παρουσιάσουν συμπτώματα, πρέπει να επικοινωνούν με το γιατρό τους, ώστε να τους παραπέμπει για τεστ», είπε.

Εξάλλου, η κ. Κυριάκου ανέφερε πως τα άτομα που έρχονται από ταξίδι, από οποιαδήποτε χώρα και αν έρχονται, ακόμα και αν είναι από χώρα κατηγορίας Α, προτρέπονται αν μπορούν και θέλουν, να επαναλαμβάνουν το τεστ 7 μέρες μετά την άφιξή τους, έστω και πάλι αν το τεστ που έκαναν στο αεροδρόμιο ήταν αρνητικό, ώστε να διασφαλίζεται η μη μετάδοση του ιού.

Τέλος, ανέφερε ότι «σίγουρα είναι αυξημένος ο αριθμός, ωστόσο, το θετικό είναι ότι εντοπίστηκαν έγκαιρα και κατά την άφιξη τους και τέθηκαν υπό περιορισμό, εμποδίζοντας τη διασπορά του ιού στην κοινότητα».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12.30 στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top